BEKER IZLAZI IZ ZATVORA Bivšeg tenisera deportuju u Nemačku pre Božića
EPA-EFE/ANDY RAIN

Bivši nemački teniser Boris Beker posle velike sportske karijere nije se najbolje snašao, pa je, zbog utaje imovine i malverzacija od oko 2.5 miliona funti, posle bankrotstva, završio na izdržavanju dvoipogodišnje kazne. Ipak, po svemu sudeći, njegovi zatvorski dani se bliže kraju. 

Kako prenose mediji u Velikoj Britaniji, Beker bi trebalo da u decembru bude pušten iz zatvora Hanterkomb, a reč je o "ubrzanoj šemi oslobađanja". Nemac je potpisao dokument po kojem bi trebalo brzo da bude pušten iz zatvora, tačnije, biće deportovan u Nemačku. 

PIJAN IGRAO FINALE, DRUŽIO SE SA NOVAKOM, ODREKAO SE ĆERKE Bio je legenda tenisa, a sada živi sa mačkama

Kako su u Britaniji pretrpane zatvorske jedinice, ustanovljena je "šema" po kojoj se zatvorenici "ubrzano oslobađaju". Tako strani državljani mogu da budu deportovani do 12 meseci pre ooslobađanja po optužbi.

Ako se zatvorenici obavežu na to, kazna se skraćuje za 135 dana. 

- Zadovoljni smo što se Boris kvalifikovao za rano otpuštanje i što će moći da se vrati u Nemačku, iako je Engleska njegov dom godinama unazad. Siguran sam da će mu mnogo značiti da bude uz porodicu za božićne praznike - poručio je njegov bivši portparol. 

Beker je na odsluženju kazne još od aprila zbog dugova u visini od 2,5 miliona funti. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
No Mercy

13.11.2022 19:34

Nisu svi jednaki pred zakonom.Za utaju poreza dobio 3 godine izlazi za par meseci .