DANAC JE ZVEZDA U USPONU Rune istakao šta je presudilo u pobedi nad Novakom
AP Photo/Thibault Camus

On je trijumfovao u Bersiju posle preokreta protiv šestostrukog prvaka ovog turnira – 3:6, 6:3, 7:5.

-Pre svakog meča verujem da mogu da pobedim bez obzira sa kim igram. Znao sam da će u ovom finalu biti potrebno malo više. On je odigrao više od stotinu finala u karijeri, mnogo je iskusniji od mene - rekao je Rune i dodao: 

-Samo sam pokušao da iskoristim svoju mladalačku snagu, da učinim sve da ga stavim pod pritisak. Igrao sam odlično u važnim trenucima i to je ono što je napravilo razliku. Bilo je zaista teško. Ovo je verovatno jedan od najtežih mečeva koje sam odigrao.

MORALO JE I TO DA SE DOGODI Đokoviću se u Parizu desilo ono što nikada pre nije

Đoković mu je u prvom setu oduzeo servis, a isto je učinio i sredinom trećeg seta, međutim, Rune je uzvratio ribrejkom, a ključni je napravio u 11. gemu.

-Morao sam to da prihvatim, jer je Novak neverovatan igrač, sportista. Morao sam da prihvatim da će me brejknuti. Jednostavno sam morao da nastavim dalje posle toga i pokušam da iskoristim svoju šansu kada je budem dobio - dodao je Rune.

Rune je bio dobar u razmenama, a često je menjao ritam drop-šotovima.

-Morao sam da budem i hrabar. Ranije samo bio nervozan kada sam igrao protiv Novaka, bilo je stresno. Morao sam da se smirim. Bio sam i kreativan, menjao sam ritam drop-šotovima. Nije uvek uspelo, ali nekoliko puta jeste. Dovoljno dobro je funkcionisalo, srećan sam - zaključio je Rune.

Rune je od ponedeljka 10. teniser sveta, a godinu je započeo van 100 najboljih.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading