RUNE SE OGLASIO PRED FINALE SA ĐOKOVIĆEM Danac zna šta mu je potrebno da zaustavi Novaka
EPA/John Mabanglo

U finalu mastersa u Parizu sastaju se Novak Đoković i Holger Rune.

I jedan i drugi su u fantastičnoj formi. Mladi Danac je u polufinalu bio ubedljiv protiv Feliksa Ože-Alijasima, pa će imati prvu priliku da se bori za titulu na jednom turniru iz serije 1000.

- Finale je finale, uvek ste nervozniji što ste bliži trofeju. Pokušaću da pokažem svoj najbolji tenis, a trudiću se da finalu prostupim kao i svakom drugom meču - rekao je Rune.

Biće ovo četvrto uzastopno finale za 19-godišnjaka, koji je u Stokholmu je zabeležio pobedu, dok je u Sofiji i Bazelu poražen. Ove sezone je do trofeja došao i u Minhenu.

RUNE SE OGLASIO PRED FINALE SA ĐOKOVIĆEM Danac zna šta mu je potrebno da zaustavi Novaka

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

 

 

- Trudim se da budem bolji svakog dana. Male stvari su ono što pravi razliku. Što se tiče mentalnog stanja, radim na tome koliko i na servisu. To je deo puta, tako da sam veoma srećan što mogu da nastavim da unapređujem sve što se tiče mog tenisa.

Rune je u Parizu pobedio trostrkog grend slem šampiona Stana Vavrinku, a onda četvoricu igrača iz Top 10 zaredom - Huberta Hurkača, Andreja Rubljova, Karlosa Alkarasa i Feliksa Ože-Alijasima.

- Pokušavam da ostanem veoma koncentrisan i miran na terenu, fokusiram se na igru, a ne razmišljam previše o tome kako moj protivnik igra. Poznajem skoro svake igrače i pokušavam da pritisak prebacim na njih. Znam da će me, ako im dam inicijativu, verovatno pobediti. Moram prvi da igram agresivno - objasnio je Rune.

Rival u finalu biće mu Novak Đoković. Protiv srpskog tenisera je igrao jednom - na US Openu 2021. godine, i izgubio je.

Borba za titulu u Bersiju na programu je od 15 časova.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading