NEKA SE PLAŠE DRUGI TENISERI Novak Đoković poslao nikad moćniju poruku
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Novak Đoković je, podsetimo, bio slobodan u prvom kolu, u drugom je savladao Maksima Kresija u dva izuzetno uzbudljiva seta, a onda je u zanimljivom duelu pobedio i Karena Hačanova.

Potom je gostovao u studiju "Tenis TV"-a, a Novak je razgovor počeo šalom:

- Super je osećaj, nije nije mi se ovo desilo mnogo puta, da dvaput zaredom gostujem na Tenis TV-u! Hvala na tome. A hvala i za komplimente da dobro igram i dobro izgledam, pa evo... imam dve dukserice, poneo sam, ovu drugu prodajem upola cene - uz osmeh je Nole "otvorio" ovaj intervju.

Potom se osvrnuo na aktuelni teniski trenutak i činjenicu da na terenu deluje prilično impresivno. Tada je iz njega, istina samo na delić sekunde, pokuljalo sve ono što se u njemu nakupilo od početka "sezone 2022" - u kojoj je deportovan iz Australije, pa su mu praktično oduzeti bodovi s Vimbldona iako je osvojio novu titulu, a na američko tlo nije mogao jer nije vakcinisan protiv SARS-CoV-2 tipa koronavirusa...

NEKA SE PLAŠE DRUGI TENISERI Novak Đoković poslao nikad moćniju poruku

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

 

 

- Mnogo toga mi se dešavalo u prvih šest meseci ove godine. Zato sam i mnogo motivisan! - rekao je Novak, pa zastao. A onda dodao: - Nisam igrao mnogo turnira, što mi je nova situacija, tako da sam svež, motivisan, spreman za izazove - ne ostavlja dilemu Đoković da je izuzetno rešen da pokaže ko je i šta je u svetu tenisa.

Upitan kako uspeva da i dalje igra tako dobro, nije skrivao koliko se trudi i koliko, po njegovom mišljenju, to i mora da radi.

- Neophodno je napredovati, stalno. Verujem da je u svakom segmentu života tako: ako ne napreduješ, propadaš. To je tako i u tenisu, tako postavljam stvari i sam sa sobom, ali i sa timom. Izazovem ja njih, oni mene, gledaš nekako da napreduješ u svim sferama... Ja imam taj celovit, holistički pristup životu, a on je važan i u tenisu, jer si u njemu praktično sam. Na terenu, mislim. Nema tu ko da te zameni ako ne igraš baš najbolje, kao što je slučaj u kolektivnom sportu. Ako te boli stomak, ili si imao lošu noć, ispadaš. I, posle 20 godina iskustva, upoznao sam sebe, ali se i dalje razvijam, menjam se. A na sve to, evo sad su tu i mlade snage, koje su gladne uspeha, kao što smo i mi bili na počecima karijera. Ja moram da radim više od njih, moram da budem posvećeniji od njih! A to vam je takmičenje i van terena: vidimo se mi u teretani, gledamo šta ko radi, pokušavamo da ostavimo bolji utisak, a tamo ne otkrivaš ostalima ako te nešto boli ili nešto slično. Naša igra traje i van terena, gde god da se viđamo. Mi se zaista poštujemo, ali uvek želimo da jedan drugog pobedimo. Iako se uvek jedni durgima nasmejemo pred meč, potom nas samo pobeda zanima.

NEKA SE PLAŠE DRUGI TENISERI Novak Đoković poslao nikad moćniju poruku

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

 

 

Potom je na red došlo pitanje o tome kako to da se tokom priprema za nastavak ove sezone posvetio i brazilskoj borilačko-plesnoj veštini, kapoeri:

- Nije mi ona svakodnevni trening, ali volim da uvodim nove stvari. Volim ja i borbenost i muziku u kapoeri, a sviđa mi se i kako je nastala na ulicama u favelama. Stvorili su je afrički robovi, koji su morali da se bore za svoj status u, za njih novoj, zemlji. NJima je bilo zabranjeno da se bore, pa su to razvili kao ples, u kome su prikrivali da vežbaju borilačku veštinu. Naravno, ne koristim ja nju u tenisu, jer u njemu nema kontakta, ali sve novo što se uči oko pokreta, meni je zanimljivo.

Nije mogao da prođe ovaj razgovor bez spominjanja Rodžera Federera, ali i kroz pitanje - da li je na njegovom oproštaju i Nole razmišljao o svojoj penziji:

NEKA SE PLAŠE DRUGI TENISERI Novak Đoković poslao nikad moćniju poruku

Tanjug/Ap

 

 

- Što se Federera tiče, mislim da će zauvek živeti njegova zaostavština. Sigurno je da će to biti slučaj mnogo decenija, sa mnogo generacija, jer nije on samo ostvarivao nešto na terenu, već je mnoge inspirisao da uzmu reket, mnoge koji su postali vrhunski igrači, što ste mogli i da čujete od nekih od njih kada se opraštao. Da, pojavilo mi se u mislima tih dana kakav bi mogao da bude moj oproštaj, ali stvarno ne bih da tome dajem previše pažnje, nisam još za to spreman! Ali, eto, voleo bih da tu budu moji najveći rivali, Rodžer, Rafa (Nadal), Endi (Marej), kad god da se to desi.

Na kraju je srpski teniser govorio i o rivalu u četvrtfinalu pariskog mastersa.

- Lorenco Museti je jedan od vođa nove generacije. Sjajan je igrač, ima sve u repertoaru, a igra dobro i na svim podlogama. Prvo je igrao odlično samo na šljaci, sada je prvi put osvojio turnir na betonu. Trenirali smo dosta puta, jednom i igrali ove godine, pa mogu reći da znam dobro kako igra. Probaću da se spremim najbolje za taj duel - zaključio je Novak Đoković.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading