NADAL IMA DRUGAČIJE PLANOVE Ne borim se više za prvo mesto, to sam odavno rekao
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

-Ne borim se za prvo mesto. Odavno sam rekao, neću se više boriti da budem broj jedan. To sam uradio u prošlosti, taj cilj sam nekoliko puta u karijeri ostvario i veoma, veoma sam ponosan na to. Ali, u trenutku sam u karijeri kada se ne borim za prvo mesto - rekao je Nadal na konferenciji za novinare u Parizu.

Nadal je propustio brojne turnire ove sezone ali i dalje ima šansu da godinu završi na prvom mestu na ATP listi. Prvi je njegov sunarodnik Karlos Alkaras sa 6.650 bodova, a osvajač 22 grend slem titule ima 5.820.

Nadal je u pet navrata godinu završavao kao prvi teniser sveta, po čemu je izjednačen sa Švajcarcem Rodžerom Federerom, a ispred su samo srpski teniser Novak Đoković sa sedam i Amerikanac Pit Sampras sa šest takvih trofeja.

Nadal učestvuje na mastersu u Parizu prvi put otkako je početkom oktobra postao otac. On je rekao da sada pristupa stvarima na drugačiji način.

-Interesantno je kako vam, čak i ako ga poznajete tek dve ili tri nedelje, nedostaje sin kada ga ostavite kod kuće. Imamo sreće što uz današnju tehnologiju što možemo kad god želimo da obavimo video pozive - naveo je 36-godišnji Nadal.

NOLE ZADOVOLJAN USPEŠNIM STARTOM Bilo je teško, ali bio je dobar izazov, mnogo uspeha sam imao u "Bersiju"

On je kao drugi nosilac u Parizu slobodan u prvom kolu, a u drugom će igrati protiv Amerikanca Tomija Pola. Nadal nije igrao takmičarski meč otkako je u septembru zajedno sa Federerom igrao dubl meč na Lejver kupu.

On je ove godine osvojio Australijan open i Rolan Garos i postao rekorder sa 22 grend slem titule. Zbog problema sa povredama igrao je samo na 10 turnira.

-Kada sam prvi put bio broj jedan 2008. godine, zaista sam želeo da budem tamo, pošto sam mislio da sam 2005, 2006, 2007, 2008. imao sjajne rezultate, osvajao brojne turnire i imao mnogo bodova. Danas je drugačija priča. Ne znam na koliko sam turnira igrao, možda 10 i završio sam na osmom mestu. Teško je tako biti broj jedan. Ali srećan sam što sam u poziciji koja kaže da kada igram, igram zaista dobro - rekao je on.

Rasplet u vrhu ATP liste neće biti poznat do kraja završnog ATP turnira, koji počinje 13. novembra u Torinu. Šansu da godinu završe na prvom mestu imaju Alkaras, Grk Stefanos Cicipas i Norvežanin Kasper Rud.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading