VELIKA PROMENA U PARIZU Organizatori odlučili da "pokvare" planove Đokoviću, Nole se odmah oglasio
Tanjug/Ap

 

Srpski teniser Novak Đoković uskoro počinje odbranu titule na mastersu u Parizu, a organizatori su odlučili da naprave jednu promenu pred start turnira.

U pitanju je promena podloge, o čemu je i Nole pričao na konferenciji.

- Na ovom turniru, na kome sam imao mnogo uspeha, osećam se vrlo dobro. Uvek mi prija kada dođem na nadmetanje na kome imam dosta samopouzdanja, a i lepih sećanja. Kada sam poslednja dva puta igrao ovde, osvojio sam titule, 2019. i 2021. Nadam se da ću sada nastaviti taj niz. Sviđaju mi se opšti uslovi, ali posle nekoliko treninga mogu da vam kažem da su različiti u odnosu na prethodnu godinu. Pričao sam sa organizatorima i oni su mi priznali da su promenili podlogu, te je ona sada "brža" - rekao je Nole i dodao:

- Često ono što turnir želi i ono što igrači žele... to su dve različite stvari. (Direktor) Sedrik Piolin mi je rekao da se "dosta igrača žalilo na sporu kretnju loptice" tokom prošlog turnira, da su takvi bili uslovi na terenu, pa su onda organizatori rešili da terene "ubrzaju". Mislim da je to okej, ali ne mogu da vam kažem koja je brzina najbolja, jer za svakoga je to drugačije. Snažni serviseri vole brže uslove za igru, a za nekoga ko ostaje na osnovnoj liniji (kao što je to slučaj upravo sa Novakom Đokovićem, prim. aut.) i igra sa dosta spina, on voli sporiju kretnju loptice. Ne mislim da postoji neka zlatna formula.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading