NOVAK ČUO NIKAD BOLJE VESTI IZ AUSTRALIJE Došlo je do ogromnog preokreta, digao se narod zbog Srbina
EPA/ DEAN LEWINS

Iako se još nije završila ova takmičarska godina, već se uveliko u teniskim krugovima priča o narednoj. U centru pažnje je Novak Đoković i njegove (ne)igranje na Australijan openu.

Srbin je početkom ove sezone doživeo pravu dramu u Australiji. Pre dolaska u Melburn dobio je medicinsko izuzeće, ali kada je stigao, Australijanci su se predomislili. Uzeli su mu vizu, držali ga zatvorenog nekoliko dana u hotelu sa migrantima, a na kraju posle desetak dana ponižavanja, suđenja i maltretiranja zabranjeno mu je da učestvuje na Australijan openu, deportovan je i zabranjeno mu je da uđe u ovu zemlju tri godine.

Australija je potom dobila novo rukovodstvo, koje je navodno bilo spremno da Novaku da zeleno svetlo da se vrati u Australiju. Iako je prethodna vlast Novaku zabranila da se vrati naredne tri godine to može da se promeni ukoliko ministar za imigraciju Australije pristane na izuzeće.

NOVAK ČUO NIKAD BOLJE VESTI IZ AUSTRALIJE Došlo je do ogromnog preokreta, digao se narod zbog Srbina

EPA-EFE/DEAN LEWINS

 

 

Sve je još uvek u magli, ali sa najmanjeg kontinenta stižu ohrabrujuće vesti za srpskog tenisera.

Naime, jedna od vodećih telivizijski kuća "10 News first Melbourn" organizovala je veliko glasanje na svoom Tviter nalogu. Narod Australije dobio je priliku da se izjasnio da li smatraju da bi Đoković trebalo da kroči na njihovo tlo i dobije šansu da napadne prvi grend slem u godini.

Na veliko iznenađenje, s obzirom na to da je javno mnjenje prethodne godine bilo podeljeno, ovoga puta rezultati su daleko drugačiji.

Korona je u opadanju, došlo je do promene vlasti, pa je i prljava kampanja i negativna propaganda koja je vođena protiv kralja belog sporta splasnula, što se i te kako odrazilo na narativ koji okružuje Noleta.

NOVAK ČUO NIKAD BOLJE VESTI IZ AUSTRALIJE Došlo je do ogromnog preokreta, digao se narod zbog Srbina

Printscreen

 

 

Tako je verovali ili ne čak 90% ljudi koji su učestvovali u ovoj anketi reklo da bi Novak trebalo da dobije izuzeće.

Australijan open 2023. godine počinje 16. januara i nadamo se da će Đoković biti u prilici da se bori za 22. grend slem titulu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading