NADAL MI JE INSPIRACIJA Nekadašnji grend slem šampion pokušava da se vrati na staze stare slave
EPA/ Ettori Ferrari

- On je verovatno najbolji model za to kako se vraća na teren posle povrede. Nije to uradio samo jednom, već četiri ili pet puta i to posle pauza od po sest meseci i više. I njegova forma posle toga je uvek bila zadivljujuća. Tako da mi je on velika inspiracija - izjavio je Tim za Jurosport.

Austrijanac je odsustvovao devet meseci zbog povrede ručnog zgloba, na teren se vratio krajem marta ove godine, a poručio je da nijednog trenutka nije pomislio na povlačenje.

- Nisam pomišljao na povlačenje, i dalje sam mlad, imam 29 godina i želim još mnogo toga da postignem. Mislim da je ispred mene još nekoliko dobrih godina. Tako da ne želim da mislim o povlačenju - poručio je Tim i dodao da mu je cilj da sezonu završi među 100 igrača na ATP listi:

- Želim da sezonu završim u top 100. Bilo bi fantastično da uspem u tome. Pomoći će mi turnir u Hihonu, koncentrisan sam na igru. Imam još prilike da uzmem dosta poena, potrebne su mi dobre igre i pobede da ostvarim plan. Zato sam nastavio sa napornim radom i srećan sam zbog toga kako samo počeo turnir. Nadam se da ću tako nastaviti.

Dominik Tim je osvojio 17 titula u karijeri, uključujući i US open 2020. godine. Najbolji plasman na ATP listi imao je u martu 2020. godine kada je bio treći teniser planete.

Austrijanac će kasnije večeras igrati u drugom kolu turnira u Hihonu protiv Markosa Girona iz SAD.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading