NESALOMIVI ĐOKOVIĆ PONOVO PRKOSI MRZITELJIMA Novaku zabranili da igra na pola turnira, on opet u prilici da uđe u istoriju, tenis je ovo čekao više od 10 godina
AP Photo/Stas Filippov

Najbolji srpski teniser Novak Đoković iz svima dobro poznatih razloga, propustio je veliki deo sezone, ali je uprkos tome u prilici da ispiše nove stranice istorije belog sporta.

U finalu Astane od 12 časova i 30 minuta čeka ga Stefanos Cicipas. To će biti drugi meč za trofej srpskom teniseru u sedam dana, a ujedno i prilika da načini rezultat na koji se čeka punih 12 godina. 

Naime, toliko vremena je prošlo od kada je švajcarski teniser Rodžer Federer osvojio turnire iz četiri kategorije u jednoj godini. Švajcarac je te 2010. pobedio u Štokholmu (250), Bazelu (500), Sinsinati mastersu, a grend slem pehar podigao u Australiji.

Sa druge strane, Đoković je ove sezone osvojio tri trofeja iz tri različite kategorije. Novak je bio pobednik Vimbldona, mastersa u Rimu i nedavno turmira u Tel Avivu iz kategorije 250. Turnir u Astani je iz kategorije 500, te bi osvajanjem Đoković došao do vrednih bodova, ali u uspeo da ponovi učinak Švajcarca.

Srpski teniser će se ujedno boriti za 90. titulu u karijeri, a 16. u dvorani, dok je samim plasmanom u finale turnira u Kazahstanu Đoković stigao do brojke od 22 različite zemlje u kojima je igrao duele za pehar.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading