Održan sedmi memorijalni teniski turnir "Anastasija Beba Stajić"
Printscreen

- Kada smo razmišljali o turniru, naš primarni cilj je bio da se Beba nikada ne zaboravi, kao i da se među mladim ljudima probudi svest o tome da neodgovorno ponašanje i brza vožnja mogu biti pogubni. Nesmotrena greška koja u trenutku može da prekine mlade živote, sjajne sportske i druge karijere, kao što je bio i slučaj sa našom ćerkom. Međutim, turnir je prerastao naša očekivanja, jer svake godine učestvuje sve više mladih takmičara. Novina je da će ove godine sva sredstva prikupljena od strane domaćih i međunarodnih sponzora, povodom Memorijalnog turnira, kroz novoosnovanu Fondaciju "Anastasija Beba Stajić" biti preusmerena na račun mlade teniserke Andree Obradović, koja je već pokazala izvanredne rezultate, u cilju podrške i razvoja njene teniske karijere  – istakla je Sandra Stajić, majka Anastasije Bebe Stajić.

Na upravo završenom memorijalnom turniru „Anastasija Beba Stajić”, koji je u prvoj kategoriji najrespektabilnijih takmičarskih turnira za mlade i talentovane tenisere u svetu i regionu, svoje tenisko umeće pokazalo je 64 juniora i juniorki, uzrasta do 18 godina.

Ove godine pobede su izvojevali Maja Miščević (2005.) u konkurenciji juniroki I Simeon Stanković (2006.) u kokurenciji juniora. Miščević je pobedila svoju protivnicu Nevenu Janošević (2005.), sa rezultatom 2:1 u setovima (6:1, 4:6, 6:0), dok je drugoplasirani Filip Glogovac (2004.) nadvladan, u muškoj konkurenciji, sa rezultatom 2:0 u setovima.

“Memorijani turnir “Anastasija Beba Stajić” se održava već sedam godina, a primetan je i kvalitativan rast u organizacionom I u takmičarskom smislu. Iz godine u godinu mladi teniseri pokazuju znatno viši kvalitet igre, što se odražava i na same mečeve, zbog čega sam posebno ponosan.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading