NOLE U POHODU NA ZAVRŠNI MASTERS Evo šta je Đokoviću potrebno da bi se našao u Torinu
Tanjug/Ap

Međutim, za razliku od Izraela, gde je konkurencija bila inferiorna, Novak će u Astani morati da se daleko više oznoji kako bi ugrabio krunu i na konto dodao 500 poena.

Takođe, Đoković će pokušati da kompletira titule iz svih ATP kategorija u godini. U Tel Avivu je "otkačio" masters seriju 250, na Vimbldonu je štriklirao grend slem seriju, dok je "hiljadarka" overena u Rimu. Preostalo je još samo da se treća po jačini kategorija ATP turnira osvoji. Inače, poslednje takmičenje iz serije 500 koje je Novak pokorio bio je turnir u Dubaiju pre dve godine. Još jedan statistički podatak koji nema neki preveliki značaj kaže i da je Novak trijumfom u Izraelu postao prvi teniser u 2022. koji je osvojio turnire na svim podlogama (Rim - šljaka, Vimbldon - trava, Tel Aviv - beton). 

NOLE U POHODU NA ZAVRŠNI MASTERS Evo šta je Đokoviću potrebno da bi se našao u Torinu

Tanjug/Ap

 

Kada je u pitanju tekuća godina, usled dobro poznatih vakcinalnih pravila, Novaku će turnir u Astani biti tek deveti (tri titule), do kraja će igrati još i Pariz, gde će braniti 1.000 poena, pa ukoliko se sve kockice sklope i Novak ostane u top 20 u ATP trci, igraće na završnom mastersu u Torinu. Mesto u najboljih osam u godini, u Đokovićem slučaju, nije neophodno za kartu koja vodi na sever Italije, budući da mu je kao osvajaču jednog od četiri grend slema dovoljno da bude kotiran u 20 igrača koji su osvojili najviše poena. Otud i pojavljivanja na turnirima nominalno slabijeg kvaliteta, kao što su Tel Aviv i Astana, s tim da Novaku nije strano da igra na takmičenjima nižeg rejtinga zarad višeg cilja. Tako je recimo 2020. igrao u Beču, kada mu je određen broj bodova bio neophodan za pečatiranje prvog mesta na kraju godine.

ŠAMPIONI NA TERENU I VAN NJEGA Nole i Alkaraz posetili decu u bolnici u Astani i izmamili im osmehe (FOTO)

NOLE U POHODU NA ZAVRŠNI MASTERS Evo šta je Đokoviću potrebno da bi se našao u Torinu

Tanjug/Ap

 

Takmičenje u Astani naš as će započeti u sredu, okršajem sa Kristijanom Garinom. U slučaju pobede nad Čileancem, Đoković već zna ime i drugog rivala, u pitanju je Holanđanin Botik van de Zandšulp.

Već posle dva koraka, put ka tituli postaje znatno komplikovaniji, budući da bi Novak u četvrtfinalu mogao na Janika Sinera, dok je projektovani rivali za polufinale Danil Medvedev, Kanađanin koji ga je savladao pretprošlog vikenda na Lejver kupu. U finalu, ukoliko ne bude nekih većih senzacija, potencijalni Đokovićevi protivnici biće Karlos Alkaraz ili Stefanos Cicipas. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading