ŠTA JE FORMULA USPEHA? Novak Đoković otkrio veliku tajnu - nema čarobnog napitka
EPA-EFE/ANDY RAIN

Novak je detaljno odgovorio na pitanje kako uspeva da dođe do formule za uspeh.

- Svi smo mi različiti. Našao sam godinama unazad formulu koja kod mene funkcioniše, stalno sam nastojao da napredujem, ne samo fizički, već i mentalno, emotivno, jer svaka godina je drugačija. Imate drugačije okolnosti u privatnom životu ili u vašem okruženju, ili se menjate biološki. Sve to utiče na vaš mozak, mentalitet i sposobnost da igrate u sportu na najvišem nivou - rekao je Novak.

Nastavio je u istom ritmu.

- Dakle, stalno radim na inovacijama kod sebe. Rutina koju imam na dnevnoj bazi i formula za uspeh se stalno menjaju. Ima stvari koje volim da radim a koje me čine smirenim i uravnoteženim, što se deo pripreme, jer priprema nije samo teniska, u analizi protivnika, već i analizi sebe mentalno. Da li ste koncentrisani i mentalno dovoljno posvećeni, to je već pola urađenog posla na terenu.

NOLE PRVO MORA DA ORADI POSAO Đoković saznao šta ga čeka u Astani, on je na potezu

Otkrio je i šta je posebno važno.

- Verujem u prevenciju i pripremu, to je super važno, sve što radite na dnevnoj bazi, svaki momenat koji provedete na terenu utiče na vašu sposobnost da se nosite sa pritiskom. Bio sam u stanju da igram najbolje što mogu. Nema tajnog napitka ili tajne za pobedu, to je kombinacija elemenata, tako da osećam da je to vrlo važno za svakog profesionalnog sportistu, da bude otvorenog uma i da uči o sebi i potrebno je da bude okružen dobrim ljudima. I da konstantno traži način da napreduje, jer jedino tako će doći stvari koje želi.

NOLE U IZRAELU OTVORIO DUŠU Đoković otkrio koliko je daleko od penzije, ali i ko će najviše plakati

Novaka su pitali i koji poklič sa tribina mu se najviše dopada.

- Dobro pitanje. Ne volim baš kad je to neposredno pred servis, volim tišinu tada. Imao sam ove nedelje poruke ohrabrenja na barem tri različita jezika, ali moram da kažem da jedna od stvari u kojim nisam napredovao ove nedelje je moj hebrejski. Znam samo ono što sam znao pre dolaska ovamo, tako da moram da se koncentrišem na to pre sledećeg - zaključio je Đoković.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading