EMOCIJE LOMILE FEDERERA Rodžer na ivic suza, ali ne zbog penzije: Setio se tragično nastradalog trenera, njegova smrt ga i danas proganja
EPA

Federer je bio na ivic suza, ali ne zbog penzije, već zbog svog trenera koji je nastardao.

- Svaki junior koji je igrao protiv mene nikada nije mislio da ću biti ovde, kada se vratim unazad, svaki junior, niko ne razmišlja toliko daleko, imate nekada viziju da osvojite turnir, da budete možda prvi. Toliko je nesrećno što me Piter Karter nije video, on je mnogo uticao na moju igru i ličnost, on je bio sjajan trener i moj brat. Posle njega su tek stigli svi ostali treneri, bila je to sjajna karijera - rekao je Federer na konferenciji za medije.

FEDERER SE OGLASIO PRED POSLEDNJI PLES Švajcarac otkrio kada je odlučio da se penzioniše

Piter Karter je nastradao 2002. na "medenom mesecu" tokom saobraćajne nesreće. Federer i Karter su bili veliki prijatelji.Ono što tragediju za tenisera čini većom jeste to što je on predložio Karteru da medeni mesec provede na toj destinaciji.

Švajcarski as bi na startu svake sezone posetio roditelje Pitera Kartera, to je postala tradicija. Federer plati roditeljima nekadašnjeg trenera put u Melburn, obezbedi mesto u njegovoj loži, kao i smeštaj u nekom od gradskih hotela.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading