KANADA NAPRAVILA IZNENAĐENJE USRED ŠPANIJE I ZAKOMPLIKOVALA SITUACIJU SRBIJI Ože-Alijasim nakon pet sati srušio Alkaraza i "crvenu furiju"
EPA-EFE/Kai Försterling

Feliks Ože-Alijasim bio je heroj Kanađana. Trinaesti teniser sveta proveo je više od pet sati na terenu i uspeo da donese dva ogromna boda svojoj reprezentaciji budući da je prvo savladao Karlosa Alkaraza, a nakon toga i u dublu sa Vasekom Pospišilom dođe do velike pobede. 

Kanađanin je prvo režirao veliko iznenađenje budući da je savladao Karlosa Alkaraza sa 2:1 (6:7, 6:4, 6:2). Taj meč trajao je skoro tri sata i Kanadi doneo izjednačenje. Nakon kratke pauze, Feliks Ože-Alijasim ponovo je izašao na teren sa Vasekom Pospišilom i došao do nove pobede nakon preokreta. 

Španci su igrali u tandemu Marsel Granoljers - Pedro Martines, uspeli su da dobiju prvi set u taj-brejku, ali je onda usledio preokret Kanađana.

Kanada sada ima skor 2:0 i gotovo sigurno ide u narednu rundu takmičenja. Španija i Srbija su na 1:1, dok je trijumf Kanađana otvorio šansu za Južnu Koreju koja nakon prva dva kola ima 0:2.

Treće kolo na programu je u subotu, Srbija će se sastati sa Kanadom od 16 časova, dok će u nedelju, poslednjeg dana Dejvis kupa u Valensiji na teren Španija i Južna Koreja. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading