ŠAMPION IDE DALJE Medvedev lako do trećeg kola US Opena
AP Photo/John Minchillo

Medvedev se tokom meča suočio sa tri brejk lopte, i to u drugom gemu na meču, nakon što je u prvom napravio brejk. Sve tri ih je spasao i postavio podlogu za dobar nastavak duela. 

Najjači otpor 27-godišnji Francuz ravnih udaraca pružio je u drugom setu, kada se držao do 5:5, a činilo se i da će obezbediti taj brejk jer je u 11. gemu poveo sa 40-0. Međutim, Rus se vraća u gem, koristi treću brejk loptu i ubrzo dolazi do vođstva 2-0 u setovima.

U trećem setu, Medvedev u petom gemu pravi brejk u petom gemu, mogao je i nešto ranije da okonča meč, ali problema nije bilo.

Medvedeva u trećem kolu čeka 22-godišnji Kinez Jibing Vu, koji je svojevremeno bio juniorski šampion US opena, upisao je 15. uzastopnu pobedu.

ŠAMPION IDE DALJE Medvedev lako do trećeg kola US Opena

AP Photo/Jeff Dean

 

Posle dominacije na čelendžerima, sada je prvi Kinez u istoriji u trećoj rundi US opena, a pobedio je Nuna Borgesa sa 6:7 (3-7), 7:6 (7-4), 4:6, 6:4, 6:4 za tri sata i 50 minuta igre.

US OPEN TREĆI DAN Veliki preokret Krunićeve, novinar brutalno isprozivao Rafu, Noletovi navijači pobesneli, novo veliko izenađenje

U poslednjem meču dana, šampionka iz 2019. godine Bjanka Andresku pokazala je da ponovo postaje ona stara, pošto je savladala Brazilku Beatriz Hadad Maiu sa 6:2, 6:4.

U prvom setu je Kanađanka dominirala, a u drugom Hadad Maia nije koristila svoje šanse, dvaput po dve vezane brejk lopte. Posle toga, Andresku je napravila brejk za 4:3 i privela meč kraju.

-Znam da je ona u odličnoj formi ove sezone, morala sam da odigram dobro i počela sam na pravi način. Imala sam pozitivan mentalni sklop, pravu taktiku i srećna sam zbog pobede - rekla je Andresku, koja se i zahvalila publici što je ostala do kasno u noć.

U trećem kolu Andresku čeka Karolin Garsija iz Francuske. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading