SKANDAL NA US OPENU Novinar rekao Nadalu da vara na terenu i da ima pomoć sudija, evo šta mu je Španac odgovorio
EPA-EFE/JUSTIN LANE

Rafael Nadal je pobedio Australijanca Rinkija Hiđikatu sa 3:1 (4:6, 6:2, 6:3, 6:3) u prvom kolu Australijan opena i nastavio je borbu za 23. Grend slem titulu i povratak na mesto broj 1.

Bilo je za Nadala teže nego što se očekivalo protiv 21-godišnjeg Australijanca, 198. tenisera sveta, pošto je izgubio prvi set.

Ipak, u nastavku je Nadal stabilizovao svoj servis i oduzeo rivalu u svakom setu gem ili dva i obezbedio drugo kolo u kojem se sastaje sa Fabiom Fonjinijem, koji je savladao Aslana Karaceva sa 3:2.

Posle meča je Nadal morao da se suočava i sa veoma neprijatnim pitanjem, pošto mu je jedan novinar sasuo u lice da ga sudije protežiraju i da konstantno krši pravilo za servis gde je potrebno da izvede početni udarac za 25 sekundi. Pomenuo je novinar tom prilikom i Džona Mekinroa, koji takođe smatra da Nadal konstantno krši pravila.

Nadal je pažljivo saslušao pitanje, koje je novinar opširno obrazložio, a onda je prasnuo u smeh. 

- Mislim da je to šala. Prošao sam kroz mnoga upozoranja tokom moje karijere, nikada zbog lomljenja reketa ili pravljenja haosa na terenu, ali za vreme da. Imam problem što se previše znojim. Kada igrate u ovakvim uslovima kada je velika vlaga, kao što je bilo danas, takođe nemamo ni dečake i devojčice koji dodaju lopte da nam dodaju peškire poslednjih nekoliko godina i morate da odete na najdalji deo terena da uzmete peškir. Problem je za igrače koji se znoje toliko kao ja, da kada odete na taj deo terena da uzmete peškir, znate da ćete imati problem sa vremenom, zbog toga i ne idem toliko često po peškir. Mislim da nemam protekciju sudija uopšte. 

NIJE BILO LAKO Španac se namučio u prvom kolu US Opena

Novinar je želeo da nastavi sa pitanjima, ali je moderator hteo da ga prekine.

Međutim, umešao se sam Nadal, koji je rekao da je je srećan da može da nastavi konverzaciju.

- Recite ponovo? - rekao je Nadal, a novinar je hladnokrvno nastavio.

- Samo zato što se previše znojite, znači da treba da postoji različito pravilo za vas? - pitao je novinar.

Nadal je ponovo prasnuo u smeh pre odgovora.

- Nikad nisam rekao to. Poštujem pravila. Ako prekoračim 25 sekundi, dobiću upozorenje svaki put. Stvarno ne mislim da dobijam drugačiji tretman. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Djoka

31.08.2022 17:33

Tačno je da sakupljči loptica više ne dodaju peškire. Ono što se prećutkuje je podatak da ti isti sakupljći , pre kovida , NISU BILI U OBAVEZI da donose peškire. Što se Ŕafinog znojenja tiče pokazalo je finale u Parizu