SRAMAN POTEZ AMERIKANACA Beloruskoj teniserki zabranjeno učešće na humanitarnom turniru
EPA-EFE/DAVE HUNT

 

Kako piše AP, najmanje jedna ukrajinska teniserka, Marta Kostjuk, dovela je u pitanje učešće beloruske igračice na današnjem egzibicionom turniru "Tenis za mir" koji ogranizuje Teniski savez SAD (USTA).

- Nakon pažljivog razmatranja i dijaloga sa svim uključenim stranama, odlučeno je da Viktorija Azarenka neće učestvovati. Vika je jaka i cenimo njenu spremnost da učestvuje. S obzirom na osetljivost ukrajinskih igrača i sukoba koji je u toku, verujemo da je ovo ispravan put - navodi se u saopštenju USTA.

Azarenki, kao i svim ruskim i beloruskim teniserima, bilo je zabranjeno učešće na ovogodišnjem Vimbldonu. USTA je u junu saopštila da će oni moći da učestvuju na Otvorenom prvenstvu SAD.

SRAMAN POTEZ AMERIKANACA Beloruskoj teniserki zabranjeno učešće na humanitarnom turniru

EPA-EFE/FILIP SINGER

 

Viktorija Azarenka je osvojila Autralijan open 2012. i 2013. godine, a bila je vicešampionka Ju Es Opena 2012, 2013. i 2020. godine.

Rafael Nadal, Koko Gof, Karlos Alkaras i Iga Švjontek su medju teniserima koji će učestvovati na turniru "Tenis za mir". Ceo prihod od prodaje ulaznica od 25 i 50 dolara ide medjunarodnoj neprofitnoj organizicaji.

To je deo napora USTA da prikupi najmanje dva miliona dolara pomoći Ukrajini do kraja Ju Es Opena koji počinje u ponedeljak.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading