TRAGEDIJA Poginuo mladi teniser
EPA-EFE/EMILIO NARANJO

Mladi teniser iz San Marina, Simone de Luiđi (18), poginuo je u saobraćajnoj nesreći u Italiji.

Nesrećni mladi sportista je poginuo nakon što je njegov motor udario u automobil u kojem su bile još tri osobe.

Simone je od posledica sudara preminuo u bolnici u Ćezeni, a istraga je i dalje u toku. Devojka koja je bila sa njim na motoru je teško ranjena, operisana je u bolnici, izgubila je mnogo krvi i amputirano joj je stopalo.

Ljudi u automobilu su preživeli, a na osnovu prvih saznanja krivac za sudar je Simone, koji je bio perspektivni teniser iz San Marina, koji je bio deo reprezentacije u Dejvis kupu. Debitovao je 2021. godine, a bio je deo reprezentacije i u julu ove godine kada je pobeđen Azerbejdžan sa 2:1 i izborena promocija iz Evropske grupe 4.

 

 

- Teniska federacija San Marina je šokirana i tužna zbog tragičnog događaja u nedelju uveče i izražavamo svoju duboku tugu porodici Simonea de Luiđija. Mlada nada tenisa San Marina, koji je tek napunio 18 godina, bio je veseo i učtiv igrač, sposoban da uđe u srca ljudi. Igrač i prijatelj koji će svima neizmerno nedostajati. Čitava teniska porodica San Marina, članovi Upravnog odbroa Saveza, treneri i saigrači, okupljaju se oko porodice u ovom traičnom trenutku", pisalo je u saopštenju Teniskog saveza San Marina.

Iako nesrećni mladi teniser nije uspeo da se domogne plasmana na ATP listi, teniski znalci iz njegove zemlje su mu predviđali lepu budućnost u "belom sportu".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading