NOVAK PROLAZI KROZ PRAVU APOKALIPSU Đokoviću se sprema drastičan pad na ATP listi
Tanjug/Ap

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković još uvek čeka odluku američkih vlasti o njegovom učešću na US Openu, ali dok se situacija ne reši srpski as bi mogao da napreduje na ATP listi. Naime, ukoliko Danil Medvedev savlada Stefanosa Cicipasa i plasira se u finale Sinsinatija - Đoković će ponovo biti Top 5 igrač. 

Nakon što je Kasper Rud rano eliminisan, Novak je dobio veću priliku da se vrati u Top 5, iako nije igrao još od Vimbldona. Za taj napredak biće mu potreban još jedan uslov. Bitno je da Stefanos Cicipas ne savlada Danila Medvedeva, jer bi u tom slučaju prestigao Novaka na ATP listi. Sa druge strane, ako Rus bude slavio od ponedeljka će Đoković ponovo biti peti na svetu. 

NOVAK PROLAZI KROZ PRAVU APOKALIPSU Đokoviću se sprema drastičan pad na ATP listi

AP Photo/Kirsty Wigglesworth

 

ĐOKOVIĆ ĆE BITI NAJBOLJI U ISTORIJI Evo šta je presudno u trci za najboljeg ikada između Noleta i Rafe

Ipak, problem predstavlja činjenica da bi Novak Đoković mogao da ispadne iz Top 10 u slučaju da ne bude branio bodove na US openu. Takva stvar se desila još u avgustu 2018. godine. 

Sa proteklog US Opena brani 1200 bodova i finale u kojem ga je savladao Medevedev, a sada neće moći da brani stečeno zbog zabrane ulaska nevakcinisanim strancima na teritoriju SAD. Ukoliko ne dođe do promene odluke Novak je ostati na samo 3.520 bodova. Dakle, u zavisnosti od plasmana drugih tenisera srpski as bi mogao da bude 13. na svetu. 

BONUS VIDEO: 

Nada Gligorovic

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading