US OPEN NIJE SPREMAN ZA ĐOKOVIĆA "Otkriveno" zašto Novak ne može u Njujork (VIDEO)
AP Photo/John Minchillo

Do početka US opena ostalo još nešto više od deset dana i svi sa nestrpljenjem čekaju konačan rasplet oko (ne)igranja Novaka Đokovića.

U celom tom iščekivanju TV stanica "Eurosport" emitovala je danas jednu zanimljivu vest.

Naime, ta čuvena TV stanica rešila je da na društvenim mrežama obavesti svoje pratioce o tome šta je Nole radio dok se čeka razrešenje njegove "njujorkške drame".

Novak je u svoje treninge uvrstio i brazilsku borilačku veštinu kapoeru.

 - US open nije spreman za kapoera veštine Novaka Đokovića - napisao je Eurosport, uz klip Novaka Đokovića kako vežba. 

 

 

Novak Đoković se, podsetimo, u petak povukao sa spiska učesnika mastersa u Sinisinatiju, jer na američko tlo ne može da stupi kao nevakcinisan protiv SARS-CoV-2 tipa, ali...

Ipak, stvari se postepeno menaju u korist našeg tenisera.

NAJMOĆNIJI ČOVEK SAD-A UZ NOVAKA Ne pamti se da je neki teniser imao ovakvu podršku pred US Open (FOTO)

Najpre je britanski "Tajms" javio da "postoji nada da bi prilike u SAD mogle da se okrenu u korist srpskog tenisera".

A, onda je na scenu stupio indijski "Tajms of India" koji je objavio poseban tekst na tu temu, ali uz naslov "Nevakcinisani Novak Đoković može da igra na US openu 2022 nakon što su Sjedinjene Američke Države potvrdile promene Kovid propisa".

U tom tekstu se tačno navodi da je američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti  (CDC) doneo niz novih mera koje idu u prilog nevakcinisanim osobama i izjednačavaju njihova prava sa vakcinisanim građanima, ali - među zasad promenjenim pravilima uopšte se ne spominje ono za Novaka najvažnije, pravilo o obaveznom vakcinisanju pre putovanja iz neke druge zemlje u Sjedinjene Američke Države.

US OPEN NIJE SPREMAN ZA ĐOKOVIĆA

(AP Photo/John Minchillo

 

 

 

U tekstu indijskog Tajmsa, koji je deo jedne velike medijske grupacije (koja izdaje i Ekonomski tajms, i Mumbai Miror, ali drži i 13 TV stanica), navodi se i jedna netačna tvrdnja:

"Američke vlasti su promenile Kovid propise. Sada su odlučili da ne diskriminišu nevakcinisane. Ovo će omogućiti pobedniku ovogodišnjeg Vimbldona da igra na poslednjem grend slemu u sezoni, koji počinje 29. avgusta. Organizatori Ju-Es opena još nisu obelodanili ovaj novi razvoj situacije. Ipak, sigurno je sada da će Đoković igrati u NJujorku".

TRAGEDIJA Preminula jedna od najvećih navijačica Novaka Đokovića

A netačna je tvrdnja jer... Nema nikakvih garancija da će se u naredne dve sedmice promeniti pravilo CDC-a o zabrani dolaska stranaca koji nisu vakcinisani protiv novog koronavirusa. Tačno je da je u odluci o popuštanju mera najavljeno da će se u "narednim nedeljama" i neki drugi propisi promeniti "u skladu s ovom odlukom", i to "uključujući tu o pravilima u zdravstvenim ustanovama, prilikom okupljanja koja predstavljaju potencijalno veći rizik za prenošenje virusa, ali i kada se radi o putovanjima" - no, u ovom trenutku, na snazi je i dalje - zabrana dolaska nevakcinisanih stranca u SAD.

Činjenica je da popuštanje mera u Americi Novaku daje nadu, ali on još uvek nema pravo da kroči na američko tlo.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading