OTKRIVENA ISTINA O FEDERERU Nekada je psovao kao kočijaš, oca je doveo do ludila, a evo zašto je morao da čisti javni toalet
Tanjug/Ap

U mladosti je bio sušta suprotnost. Nije bio ni blizu ovog što je danas. Pravio je haos na terenu, mnogo je psovao i nije imao načina da se smiri. Niko nije ni mogao da sanja da će biti to što jeste danas.

Posle svakog porza je plakao.

- Rodžer je imao problem da shvati da i drugi igraju dobro - rekao je jedan od ljudi u njegovom prvom klubu u Bazelu.

SPREMA SE SPEKTAKL Đoković, Federer i Nadal dobili strašna pojačanja

Ovih dana su dve priče iz njegove mladosti ugledale svetlost dana.

- Na jednom od sparing sesija, Federer je toliko psovao da je njegov otac Robert samo stavio pet franaka na klupu i poručio mu da sam nađe put do kuće autobusom. Neretko mu je otac dobacivao i da prestane s ispadima i da se stiša. Onda bi na putu do kuće vozio sat-sat i po, i ne bi progovorio ni reč.

ŠTA VAM JE ČUDNO? Kirjos ima jaku poruku za novinare: Pa, već sam pobedio Rafu, Novaka i Rodžera

Robert je rekao Rodžeru da će mu pomoći finansijski u karijeri, ali da mora da se vrati u školu ako sa 20 godina ne bude u top 100.

-  Nije mi bio problem da to obećam - tvrdi Federer.

Federer je jednom prilikom morao da riba toalete, i to zbog kazne.

U švajcarskom Nacionalnom teniskom centru u Bilu, novom i tek uglancanom, postavljena je iza terena nova zavesa, skupa i kvalitetna sa odštampanim sponzorima Federacije. Igrači su striktno upozoreni da nikako ne oštete zavese.

Posle frustrirajućih pola sata treninga, Rodžer je bacio reket i – pocepao zavesu. 

Kako bi ga smirili, roditelji su odveli tada 17-godišnjeg Rodžera kod poznatog sportskog psihologa Kristijana Markolija.

- Taj rad dao mu je ključeve. Mislim da i dalje koristi te procese na terenu. Nikada nisam pričala sa njime o tome. To je njegov svet, ne moj, ali mislim da je očigledno koliko mu je to značilo - rekla je jednom prilikom Rodžerova majka Linet.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading