UKRAJINSKA NAVIJAČICA NAPRAVILA SKANDAL U centru pažnje ruske teniserke, najveći hejter okrivio Srbe za sve
Foto: Printscreen

Kvalifikacioni meč između Ane Kalinskaje i Anastasije Potapove (obe Ruskinje) u poslednjoj rundi kvalifikacija za Sinsinati, obeležio je incident na tribinama, gde je jedna navijačica izbačena sa tribina zbog ukrajinske zastave.

Prema navodima Bena Rotenberga, jedna od igračica se požalila sudiji na prisustvo ove navijačice, koja se zove Lola. Navodi da ništa nije rekla, da je u tišini gledala meč, ali da joj je nakon žalbi jedne igračice prišla sudija i rekla joj da "nije lepo da sedi na tribinama sa zastavom, na šta joj je ona odgovorila da "nije lepo vršiti invaziju na drugu zemlju", aludirajući na ratni sukob u Ukrajini sa Rusijom.

DA LI JE BIO ISKREN? Medvedev progovorio o Đokoviću i US Openu, njegove reči se nekima neće svideti

Šeg obezbeđenja je tada rekao Loli da mora napustiti teren ili će pozvati policiju. Lola je uskoro popustila i udaljena je od terena. Nakon što je izašla, 20-30 minuta kasnije, prišao joj je šef obezbeđenja čitavog turnira, sa dokumentom da je zabranjeno nositi zastave većih dimanzija od 18x18 inča.

Rotenberg nije propustio ni da prozove Srbe, te je iskoristio priliku i da ih uvuče u celokupnu priču.

- Takođe, svako ko je bio na turniru u Sinsinatiju zna da su se zastave slične veličine veselo vjorile, najčešće američke i srpske. 

Rotenberg je na kraju istakao i da je Lola pokušala da smanji zastavu na propisne dimenzije, ali da je obezbeđenje otpratilo do parkinga, da joj je rečeno da može da ostavi uvredljivu zastavu u kolima, i tek joj je potom omogućeno da se vrati na tribine.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading