DOŠAO SAM U AMERIKU I NIŠTA MI NISU TRAŽILI Novak dobio brutalnu poruku iz SAD, Srbin pakuje kofere za Njujork?
AP Photo/Elise Amendola

Srpski teniser Novak Đoković ne može trenutno da uđe u Sjedinjene Američke Države pošto je nevakcinisani "stranac", ali postoje i dalje šanse da se to promeni do 29. avgusta kada počinje US Open.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) u SAD je ove nedelje već "relaksirao" mnoga pravila i nije isključeno da će uskoro biti usvojen apel mnogih američkih političara da svi mogu da uđu u državu - bez obzira na to da li su vakcinisani ili ne. A da se nešto već menja govore svedočenja ljudi koji su u skorije vreme putovali. 

Francuski novinar Kventan Moane, koji piše za poznati list "L'Ekip", napisao je na Tviteru da je bez ikakvih ograničenja sleteo u Sjedinjene Američke Države i poslao poruku i Đokoviću. 

 

 

OKRŠAJ ZA TITULU Karenjo Busta i Hurkač u borbi za trofej Montreala

-Došao sam u SAD i niko me nije pitao za bilo kakav dokaz o vakcinaciji. Bio sam i u martu, ali tako nije bilo. Da li su već počele da se primenjuju nova pravila? To bi bila dobre vesti za Đokovića - napisao je Moane na Tviteru i pokrenuo diskusiju sa navijačima koje su ove vesti obradovale. 

Novinar je pojasnio da US Open isključivo prati odluke američkih vlasti i očigledno je da se tu postepeno nešto menja, ali opet se postavlja pitanje da li bi Đoković rizikovao "novu Australiju" bez garancija da može da uđe u zemlju. 

Nole će i te kako želeti da se pravila promene do 25. avgusta. Tada je krajnji rok da potvrdi svoje učešće na US Openu, odnosno u pitanju su četiri dana pred turnir kada najkasnije može da otkaže nastup. U slučaju da to ne uradi, čak bi rizikovao kaznu. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari (0)

Loading