SKANDAL POTRESA SVET TENISA Čovek koji je igrao polufinale sa Novakom suspendovan zbog dopinga (FOTO)
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Slovačkom teniseru Andreju Martinu izrečena je zabrana bavljenja tenisom "do daljnjeg", jer je pao na doping testu, dok je ista presuda izrečena i Čileancu Felipeu Hernandezu.

Hernandez nije nešto naročito poznat široj javnosti, tek je 1147. na ATP listi ovaj 22-godišnjak koji je na ovosezonskim turnirima s nastupima završavao već u prvom kolu, porazima. U njegovom uzorku, sa takmičenja u Ekvadoru, pronađen  je anabolički steroid nandrolon ali Martin je već "druga priča".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sportnet.sk (@sportnet.sk)

Utvrđeno je da je u laboratoriji u Torontu jedan njegov doping uzorak bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu.

O tome je Međunarodna teniska federacija obavestila Teniski savez Slovačke, ujedno i saopšivši da se Martin do daljnjeg suspenduje.

Konkretno, razlog za to je pozitivan rezultat na doping testu obavljenom 7. juna na čelendžeru u Bratislavi.

Prethodno je slovački teniser bio "negativan" na testiranju na Rolan Garosu, 17. maja, tokom kvalifikacija. On je samo rekao da je zatečen celom situacijom.

- Od najmlađih dana, roditelji su me učili da budem pošten i u sportu i u životu. Uvek sam to i bio, ljudi koji me znaju vrlo su svesni koliko osuđujem prevare i laži. Vesti o pozitivnom doping testu su me šokirale. Kategorički odbijam pomisao da sam namerno uzeo nešto sa liste nedozvoljenih supstanci. Koristim vrlo malo suplemenata i nisam ih menjao u poslednjih pet godina. Uvek sam pošteno pristupao treninzima i mečevima, jer sam smatrao da se samo poštenjem i može doći do istinskog pobednika. Zato i najoštrije osuđujem sve zabranjene metode "popravljanja" sportskih rezultata. Cela ova situacija mi je neshvatljiva, tim pre što sam tokom cele karijere uradio na desetine testova i nikada nisam ni sumnjao da će svaki put rezultat biti negativan - rekao je Andrej Martin.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading