MISLIM DA TO NIJE MOGUĆE Alkaraz izjavom o Novaku, Rafi i Rodžeru šokirao svet tenisa
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Naime, momak iz Mursije izjavio je da smatra, da njegova generacija neće uspeti da dosegne visine, koje je dosegla velika trojka moderne teniske ere - Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer.

Alkaraz, koji se sa samo 19. godina domogao četvrte pozicije na ATP listi ne spori da on i pripadnici nove generacije imaju kvalitet i šampionski mentalitet, ali ipak da je malo verovatno da će se nadmašiti istinske šampione poput Rodžera, Rafe i Novaka.

- Ne, ne mislim da je to moguće. Ne radi se o nedostatku poverenja u moje sposobnosti ili sposobnosti ostalih igrača, ali mislim da ja ili drugi mladi igrači ne možemo da ponovimo ono što su oni napravili. Govorimo o nemogućoj misiji - rekao je Španac.

Alkaraz je nedavno u finalu turnira u Umagu poražen od Janika Sinera, a ove nedelje ljubitelji tenisa gledaće ga na mastersu u Montrealu. Ipak njegov glavni cilj ostaje poslednji grend slem u sezoni, a zanimljivo ovaj put ne vidi sebe kao favorita.

ŠTA ĆE REĆI JELENA? Nole se vratio u Beograd, pa zagrlio zvanično najlepšu Srpkinju (FOTO)

- U Njujorku želim da učinim ono što nisam uspeo na drugim grend slem turnirima, da odem do četvrtfinala - skromno je izjavio popularni Karlitos.

Podsetimo, Španac je već ušao u istoriji belog sporta i postao igrač sa najboljim odnosom pobeda i poraza u prvih 100 ATP mečeva od kada se profesionalni tenis kakav poznajemo i igra, ali ni to ga ne sprečava da čvrsto stoji na zemlji i trezveno sagleda sa kakvim se teniskim veličinama suočava.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading