JUGOSLAVIJA ZBOG TUĐMANA NIJE POSTALA PRVAK SVETA Selektor otkrio detalje neverovatne ucene, pomenu i Slobodana Miloševića
Printscreen

Kad je trebalo da dođe do najvećeg buma, dalje nije moglo.

Predvodio je generaciju sa Slobodanom Živojinovićem, Goranom Prpićem i Goranom Ivaniševićem i taj tim je tri puta stizao do polufinala Dejvis kupa - 1988. 1989. i 1991. godine.

A taj poslednji put pred polufinale sa Francuskom sve se raspalo zbog rata koji je počinjao i zbog politike. 

- Drago mi je da mogu da pričam o tenisu, jer tenis je moj život. Sem tenisa u životu nisam ništa drugo radio. Bio sam selektor 17 godina i žao mi je što nisam osvojio Dejvis kup jer kada sam mogao da osvojim Dejvis kup počeo je rat. Igrali smo polufinale protiv Francuske i tada je Tuđman zabranio Prpiću i Ivaniševiću da igraju. Oni su želeli da igraju, a nisu smeli - otkrio je Radmilo Armenulić za "Sport klub".

KIRJOS ŠOKIRAO SVET TENISA Neće da igra protiv "velike trojke"

Nastavio je u istom ritmu. Otkrio je detalje razgovora sa Tuđmanom, i da je tražio da se svira "Lepa naša".

JUGOSLAVIJA ZBOG TUĐMANA NIJE POSTALA PRVAK SVETA Selektor otkrio detalje neverovatne ucene, pomenu i Slobodana Miloševića

Alo

 

 

- Onda je Tuđman postavio uslov da može da se igra pod uslovom da se svira hrvatska himna. Ja sam mu rekao da to ne mogu da uradim. Rekao sam mu: 'Znate šta predsedniče, ja čim bih sleteo na aerodrom mene bi uhapsili. Znate ko je Milošević, ja to ne smem da uradim i ne mogu da prihvatim' - dodao je Armenulić. 

Umesto Prpića ili Ivaniševića Armenulić je tada morao da pozove Srđana Muškatirovića, malo poznatog tenisera koji je u karijeri uspeo da stigne do 317. pozicije na ATP listi. On je izgubio svoje mečeve sa Fabrisom Santoroom i Gijem Foržeom i na kraju su Francuzi odneli titulu. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
sz

03.08.2022 13:03

Pa da, tako i fudbalerima zabranili igrati da Jugoslavija ne bi imala velike uspehe i lakse bila razparcati.,..sport i politika.