SRBI PISALI BAJDENU I ODUŠEVILI RUSE Ceo svet priča o hrabrosti našeg naroda, a za sve je "kriv" Novak Đoković
AP Photo/John Minchillo

Nije tajna da odnosi Rusije i Sjedinjenih Američkih Država još od "hladnog rata" nisu na najvišem nivou, a zbog svih dešavanja u Ukrajini dodatno su narušeni, pa i ne čudi što se ruska javnost oduševi kada neko nešto Amerikancima "poruči usred Amerike". 

A, za to su ovih dana zaslužni Srbi koji žive u SAD.

Sportska tema broj jedan je Novak Đoković, tačnije njegov (ne)odlazak na US open.

NOVAKOVA SUDBINA JE U NJENIM RUKAMA Ona je ključna za Đokovića i igranje na US openu (FOTO)

Kako stvari sada stoje, iz svima već dobro poznatih razloga, najbolji srpski teniser neće moći da zaigra na poslednjem grend slemu u sezoni. Ipak, postoji šansa da se situacija preokrene, a na scenu su stupili i Srbi iz Amerike, o kojima u jednoj od svojih glavnih vesti, na naslovnoj stranici sopstvenog sajta, piše ruska agencija "RIA Novosti".

SRBI PISALI BAJDENU I ODUŠEVILI RUSE Ceo svet priča o hrabrosti našeg naroda, a za sve je

AP Photo/John Minchillo

 

 

Ona navodi sledeće:

Srpsko-američka glasačka alijansa (SAVA) napisala je pismo predsedniku Sjedinjenih Američkih Država, Džou Bajdenu, sa molbom da se Novaku Đokoviću dozvoli da učestvuje na US openu, koji se održava u avgustu.

U ovom trenutku, stranci koji se nisu vakcinisali protiv koronavirusa ne mogu da uđu u tu državu, a autori pisma navode da upravo jedna od predsedničkih proklamacija (10294) govori o tome da predsednik SAD ima diskreciono pravo da iz postojećih kovid-protokola nekoga "isključi" (odnosno, omogući mu da nevakcinisan uđe u zemlju, prim. prev.), ako je to u skladu sa nacionalnim interesima Sjedinjenih Američkih Država.

BOMBA U PREMIJER LIGI Vest Hem doveo Novaka Đokovića?! (FOTO)

Dok se ruski mediji dive i dovitljivosti, a i hrabrosti Srba iz SAD da lično od tamošnjeg predsednika traže da Nole zaigra na tamošnjem grend slemu, o čemu svedoči i naročito isticanje ove vesti, ostaje nada da će Srbin biti u prilici da napadne 22. pehar iz turnira "velike četvorke" čime bi se na večnoj listi izjednačio sa Rafaelom Nadalom.

Podsećamo, US open je na programu od 29. avgusta do 11. septembra, a titulu brani Danil Medvedev koji je u finalu prošle godine pobedio upravo Đokovića.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading