ISPLIVAO NOVAKOV INTERVJU STAR 14 GODINA Đoković je još tada znao šta ga čeka (VIDEO)
Printscreen

Srpski teniser Novak Đoković pre 14 godina osvojio je svoju prvu grend slem titulu. Bilo je na Australijan openu, kada je u finalu savladao Žoa Vilfrida Congu. 

Đoković je još tada video sebe na vrhu, ali je ipak uspeo da nadmaši svoje želje i očekivanja.

Nakon što je slavio u Australiji, dao je intervju Eurosport televiziji u kome je govorio o ciljevima u karijeri.

DEL POTRO "ISPROZIVAO" NOVAKA, RODŽERA I RAFU Đoković mu momentalno odgovorio (FOTO)

Govorio je o rivalima i poručio da želi da bude prvi na ATP listi.

- Meni je životni cilj da budem najbolji na svetu. Znam da sam relativno blizu ostvarenju tog cilja, ali ne želim da se opterećujem. Nadam se da će biti još takvih turnira u mojoj karijeri. Imam samo 21 godinu i mnogo je vremena ispred mene. Okružen sam dobrim ljudima koji mi pomažu da se razvijam u pravom smeru. Oni su veoma profesionalni, podržavaju me van terena i na njemu i nadam se da će to funkcionisati - ispričao je tada Novak.

U tom trenutku ispred njega su bili Rodžer Federer i Rafael Nadal.

- Želim da budem realan kada pričam o ciljevima koje postavljam ispred sebe. U ovom momentu su ispred mene dvojica igrača koji su bolji. Ja ću pokušati da napredujem do prve pozicije u narednim godinama, a da li će se to desiti ne znam. Ima još dosta vremena, ima mnogo elemenata u mojoj igri koje mogu da popravim - naveo je Đoković.

IVANIŠEVIĆ NIJE OPTIMISTA PRED US OPEN Iza Novaka je teška i nepravedna godina

Govorio je još pre 14 godina koliko mu znači podrška Srba.

- Kada god se pojavim i osvojim neki turnir ja prvenstveno predstavljam sebe, ali predstavljam i svoju zemlju i narod. LJudi u Srbiji me podržavaju i prate tenis. Trudim se da im pružim nešto dobro, da im sa teniskog terena donesem radost. Mislim da svaka osoba ima poseban karakter, a svako treba da prati svoj put u životu. Treba da radite ono što je dobro za vas. Igranje tenisa je moj izbor i mislim da je to ono što najbolje radim. Moj put me vodi u zdrav život, mislim da ću imati mnogo uspeha, a i već sam do sada imao dosta uspeha - zaključio je Đoković.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading