ISPLIVALI SVI DETALJI Kejt Midlton nije mogla da se rukuje sa Đokovićem, za sve je kriv Federerov poljubac (VIDEO)
AP Photo/Kristy Wigglesworth

Titula Novaka Đokovića na Vimbldonu i dalje je jedna od vodećih sportskih tema. Srpski teniser je još jednom dokazao da je bez premca na najprestižnijem turniru.

Ako možda i postoji dilema koji je najbolji od četiri grend slema, kada je tradicija u pitanju, tu je sve jasno. 

Niko toliko ne neguje tradiciju kao Britanci koji vode računa o svakom detalju. U prilog tome govori i ceremonija posle finala Vimbldona.

PODRŠKA KOJU NIJE OČEKIVAO Pritisak na SAD sve jači: Ričard Grenela traži da Novak igra

Tako Vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton nije mogla da pruži ruku Novaku Đokoviću posle meča za trofej.

Ona je pokrovitelj turnira u ime kraljevske porodice od 2016. i uručila je pehar najboljem. I to najpre na terenu, a onda i u holu gde je sa porodicom pričala sa Novakom.

Naš teniser je posle pobede nad Nikom Kirjosom porazgovarao sa princom Vilijamom i njegovom suprugom, ali rukovanja nije bilo.

Đoković se samo ljubazno poklonio, jer Britanci strogo drže do tradicije i protokola u granicama koje je nešto neposrednija Midltonova već malo pomerila.

Naime, Kejt je posle antologijskog finala 2019. godine u kom je Novak pobedio Rodžera Federera, levom rukom dodirnula Švajcarca po ramenu na ceremoniji. 

PRIČALO SE DA DIJANA I JELENA NISU U DOBRIM ODNOSIMA Oglasio se Novak, jednom fotkom je rekao sve (FOTO)

Pokušala je da ga uteši zbog najtežeg poraza u karijeri, ali to nije naišlo na odobravanje kraljevske porodice, tako barem tvrde Britanci.

- Vojvotkinja je tešila Federera posle poraza od Đokovića u finalu singla. Prekršila je kraljevski protokol, pošto je ruku stavila na rame teniske zvezde, rekavši Federeru da je neverovatan. Istorijski, članovi kraljevske porodice su rezervisani kada se pojavljuju u javnosti - piše "Ekspres".

Zanimljivo da je Vojvotkinju od Kembridža Federer 2017. tri puta poljubio posle titule na Vimbldonu, što je bio jedan od gestova koji se nisu dopali kraljevskoj porodici.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading