NOVAK MU UNIŠTIO SVE SNOVE  Kirjos duboko razočaran posle finala Vimbldona
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Selektor reprezentacije Australije Lejton Hjuit izrazio je zadovoljstvo i oduševljenje nastupom svog sunarodnika Nika Kirjosa na Vimbldonu, iako je on "duboko razočaran" ishodom finala.

Srbin Novak Đoković je nadigrao Kirjosa sa 3:1, posle preokreta, ali je Australijanac odigrao sjajan turnir, kao i celu sezonu na šljaci.

- Znam da je duboko u sebi razočaran što je došao nadomak trofeja na nije ga osvojio. Rekao sam mu da bi trebalo da bude ponosan na svoje igre u te dve nedelje i celu sezonu na travi. Svi znaju moć njegovih udaraca i stil igre, kao i šta je u stanju da uradi. Trebalo bi samo da nastavi da veruje u sebe - rekao je on.

Kirjos je ranije odbio da se odazove pozivu kormilara "kengura", ali bivši šampion Vimbldona razmišlja da ga ponovo uvrsti na spisak igrača nacionalnog tima.

- Voleli bismo da igra sa nama. Sa njim smo mnogo jači kao tim u celini, on može da igra i singl i dubl što je važno za ovaj format - reči su Lejtona Hjuita.

Podsetimo, Kirjos je u glavnom gradu Velike Britanije stigao do svog prvog Grend slem finala, a videćemo da li će takav podvig uspeti da ponovi na US Openu, koji je na programu krajem avgusta i početkom septembra.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading