SRAMNO Šta ovaj čovek priča: Rus Kasparov preko Hrvata blati Novaka Đokovića
AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Razgovarajući za "Večernji list", Kasparov je pojasnio kako on nije potpuno protiv zabrane i da je trebalo pripremiti deklaraciju kojom sportisti osuđuju rat u Ukrajini.

- Gledajte, to je bilo indirekto jer sam ja odgovorio na neke njegove komentare na Tviteru. Moja pozicija je da ja nisam protiv potpune zabrane. Ja mislim da je pravi pristup tom problemu tražiti od njih da potpišu deklaraciju koju sam pomenuo. Da na taj način utvrde da je rat kriminal, da je režim ilegalan, da je Putinov režim diktatura. Ako potpišu taj papir, mogu da nastupaju. Ako ne, ne bi trebalo. Mislim da svako zaslužuje priliku da dobije mogućnost izbora - priča ruski šahista.

KIRJOS PONOVO PROZVAO NOVAKA Australijanac jedva dočekao da "pecne" Đokovića, posle finala mu poručio ovo

On je već jednom napao Novaka Đokovića, koji je tvrdio da ruskim teniserima treba dozvoliti da igraju Vimbldon, pošto njihov nastup nikako ne utiče na dešavanja u Ukrajini. Sada je još jednom udario na Srbina.

- Đokovićevi komentari su bili deplasirani, jer je pričao o pozivnici baziranoj na rejtingu. Ono što vidimo u ovom slučaju, kao i na primeru nekih NHL igrača poput Ovečkina, primer je društvene zatupljenosti. Oni prosto ne razumeju šta se događa. A događa se zločin kakav nije viđen od Drugog svetskog rata. Ne želim da umanjim zločine u balkanskim ratovima, ali veličina toga je bila takva da nije uporediva sa onim što se događa u Ukrajini - rekao je Rus.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Dragi

12.07.2022 11:42

Izgleda da je tebi šah načisto popio mozak šta su svetu rade Tvoji Ameri.pa oni su uništili pola sveta