VOLIM VAS, SRBIJO, VOLIM VAS SVE Đoković poslao poruku čitavoj naciji
AP Photo/Alastair Grant

 

 

Najbolji srpski teniser Novak Ðoković osvojio je sedmi put titulu na Vimbldonu, a ujedno je stigao do 21. grend slem trofeja u karijeri, pošto je danas u finalu pobedio Australijanca Nika Kirjosa 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (7:3).

Ðokoviću je ovo bilo osmo finale Vimbldona, a četvrta uzastopna titula na Otvorenom prvenstvu Engleske. Srpski teniser je samo jednom poražen u finalu Vimbldona i to 2013. godine. On je u Londonu trijumfovao 2011, 2014, 2015, 2018, 2019. i 2021. godine.

- Znaju šta mi se desilo na početku godine i nisam znao da će mi toliko vremena biti potrebno da se vratim u balans, potovo emotivno. Dosta me iscrpelo to što se desilo i što me pratilo sledeća četiri meseca. Ja verujem u sebe i svoje mogućnosti, znao sam da ću doći u priliku da se borim za trofeje, Vimbldon dolazi u momentima kada je meni u životu bitno, da se vratim, sa samopouzdanjem, psihički, zahvalan sam stvarno na ovom trenutku, najlepši poklon za godišnjicu braka, rođenje Nikole Tesle - rekao je Đoković za "RTS".

VOLIM VAS, SRBIJO, VOLIM VAS SVE Đoković poslao poruku čitavoj naciji

AP Photo/Alastair Grant

 

- Ja želim da igram profesionalni tenis na visokom nivou, dok god mi telo dozvoli, i jedno i drugo je prisutno u meni. Imam podršku svojih najbližih i to je u moju korist. Moraju da se poklope mnoge stvari, život se menja, telo se menja, ali glad ostaje.

Za kraj, imao je i kratku poruku za sve ljude u našoj zemlji.

- Volim vas Srbijo, volim vas - uzviknuo je Nole.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading