SETIO SE KOBIJA BRAJANTA Novak otkrio šta je sebi rekao pred ogledalom, ovo mogu samo najveći
AP Photo/Alastair Grant

- Možeš ti to. Veruj u sebe. Sada je trenutak. Zaboravi na ono što se dogodilo. Počinje novi meč. Idemo, majstore - rekao je Đoković za "Sport Klub."

Prisetio se i preminulog nekadašnjeg košarkaša Kobija Brajanta.

- Neko koga sam mnogo voleo i poštovao, Kobi Brajant i njegov čuveni "Mamba mentaliti", on je često pričao u tome. Nešto univerzalno što nas spaja u svim sportovima je mentalni momenat gde ti moraš sebe da ubediš da možeš i moraš bolje. Da si pozitivan i da sebe izvučeš iz te situacije i iz ponora u kom si se našao. To je verovatno još više izraženo u individualnom sportu. U timskim sportovima postoji neko ko može da te podigne i podrži. Ja imam svoj tim, ali koučing je zabranjen, tako da ja sam moram da nađem rešenje i da se izvadim iz te situacije - dodao je srpski as.

NOVAK JE HEROJ DECE NA VIMBLDONU Đoković ovim gestom dirnuo planetu (VIDEO)

Verovao je da će mu se reči upućene ispred ogledala isplatiti.

- Na engleskom postoji izreka "fake it till you make it" (pretvaraj se dok to ne postigneš), i koliko god neprirodno i veštački meni izgledalo dok sam se gledao u ogledalo i izgovarao te stvari, znao sam da to ima svoju snagu i vibraciju, i da će da se isplati. Činjenica da sam bio u tim situacijama mnogo puta mi je dala još više poverenja u to što sam radio da će uroditi plodom. Naravno, to nije garancija da će uvek da se dogodi, ali imaš bolju šansu - zaključio je Đoković.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading