NOLE NIKAD ISKRENIJE O SINU Đoković progovorio o teniskoj sličnosti Stefana i Rafe Nadala
Alo/K.Ć.

Novaka su pitali o Stefanovom tenisu i da li ga podseća na Nadalov forhend.

- On voli to da radi. Zna da me uplaši na terenu kada završi zamah iznad glave. Pokušavam da ga naučim da povuče reket pored glave, preko ramena. Radi i jedno i drugo. Kada god odradi onaj zamah nasmeje se jer zna. Imamo smešne momente na terenu, koristim svaku priliku koju imam da igram sa njim jer je sad potpuno u tenisu. Kako može da igra, da gleda, analizira stvari, pričamo o tome - rekao je Novak.

ĐOKOVIĆ DOBIO VAŽNE LEKCIJE OD NJE Evo kojoj ženi je Novak posvetio važnu pobedu na Vimbldonu

Nastavio je u istom ritmu.

- Kada sam ga vodio na spavanje, postavio mi je pitanje: koja je razlika između glave reketa, žica, zašto neko španuje sa manje napetosti, sva ta osnovna pitanja koje interesuju decu.

Ipak, Novak neće da forsira sina da se bavi tenisom.

- Trenutno je zaljubljen u tenis, bila je njegova želja da krene sa tenisom. Naravno da ću biti tu za njega, ali neću ga terati da bude na terenu, ako želi uvek ću biti spreman da budem tamo i da igram sa njim. Podržaću ga na svaki mogući način ako želi da bude profesionalni teniser. Ali,  prerano je pričati o tome najiskrenije. Nema još ni osam godina. Bitno mi je da imamo vezu oca i sina pre svega i da uživa u životu, da se zabavlja. Okušao se u različitim sportovima, a to je veoma važno. Dok sam odrastao ja sam skijao, igrao fudbal, tenis, bavio se borilačkim veštinama. Bitno je u tako mladim godinama ima različite stimulanse iz različitih perspektiva i sportova, različita su kretanja i aktivnosti. Ne volim da se neka deca veoma rano usesrede na jedan sport. Osećam da je važno isprobati različite stvari i da će pomoći da se razvije mozak i motoričke veštine - zaključio je Novak.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

Komentari (0)

Loading