NADAL OTVORIO DUŠU Nisam arogantan, ali niko ne može da priđe Novaku, Rodžeru i meni
EPA-EFE/ANDY RAIN

Rafael Nadal je u drugom kolu Vimbldona savladao Litvanca Ričardasa Bernakisa sa 3:1, ali nakon meča je najmanje pričao o tome. On se osvrnuo na nove generacije koje dolaze, rekavši kako niko neće moći prići velikoj trojci.

- Ključ modernog tenisa je velika razlika koju smo Federer, Đoković i ja napravili u odnosu na konkurenciju. Nisam arogantan, ali ako smo nešto uradili bolje od drugih to je da smo pobedili više mečeva od ostalih kad smo igrali loše! To je suština. Kad igraš dobro onda maltene svi pobeđuju, jer razlike nisu velike. Tad trijumf dolazi po inerciji. Poenta je da dobiješ protivnika kad igraš loše - rekao je Nadal.

OVA PODLOGA RUŠI ĐOKOVIĆA Nole dobio opasne pretnje iz Rafinog tima

Nastavio je u istom ritmu.

- Ako ste loše i izgubite, vaš naredni meč na programu je tek sledeće sedmice. Ako lošom partijom pobedite, rival može da igra dobro naredni meč. Pobeda pomaže da se igra dobro. Znam kad moram da igram dobro, a kad da patim i „veslam“. Pre nekoliko sedmica sam bio blizu odlaska u penziju, sad se već ne osećam tako. Nikad se nisam uplašio tog dana. Srećan sam što živim život profesionalnog tenisera, tako je poslendjih 30 godina. Doživeo sam mnogo lepih trenutaka zbog takvog načina života, a kad bude došlo vreme promena moraćete da se prilagodite njima. Normalno jhe da pričamo o penzionisanju, kao što je slučaj sa sportistima koji su godinama u vrhu, poput nekih fudbaler ili golfera Tajgera Vudsa, koji mi se mnogo sviđa, a u poslednje vreme baš i nisam imao prilku da ga gledam - zaključio je Nadal.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
NN

01.07.2022 14:11

Istina je da je Novak najbolji,pa Nadal i Federer! Ali način na koji se postiže rezultat i da se smjesti Đokovicu,to nije dio uspjeha. I da se čitav svijet bori protiv Đokovica,a da on opstaje ,bori se ,ide dalje,e to je VRHUNSKI rezultat! Dusu mu ne mogu uzeti. Pored Vrhunskih sportskih rezultata,pokazao je veliki borac i veliki čovjek! Vidjela bih kako bi podnijeli sve to, kad kuka Nadal i glumi zbog bolova u stopalu. Izaziva sazaljenje! A istina je tamo negdje...