KRAJINOVIĆ PROTIV KIRJOSA Ne obraćam pažnju šta radi, to je njegov stil, njegov način jer voli pažnju
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Krajinović je prvi put u karijeri uspeo da prođe prvo kolo Vimbldona, savladavši Čeha Jiržija Lehečku.

Vrlo je verovatno da će Kirjos imati svoj šou na terenu, a Filip srpskim novinarima u Londonu ističe da će pokušati da ga to ne poremeti. 

-Ne obraćam pažnju šta radi, to je njegov stil, njegov način jer voli pažnju. On je takav igrač, imam veliko poštovanje prema njemu kao igraču, opasan je i može da pobedi koga hoće. Osvrnuću se na sebe, a šta će on da radi i da li će da pljuje, da li će da se glupira... Neka radi šta mu prija, ja to ne volim da gledam na terenu jer sam odgojen drugačije. Ja sam miran i povučen, ali svako ima neko svoje stvari koje voli da radi - rekao je Krajinović i dodao:

-Sigurno ti ne prija kada se neko glupira i kada te izbacuje iz takta, ali to je sastavni deo sporta i moraš da se nosiš sa tim. Biću spreman na to i znam šta me čeka, prvo da se oporavim od ovog meča jer je bio zahtevan fizički i psihički, pa ću sutra razmišljati o Kirjosu.

KRAJINOVIĆ PROTIV KIRJOSA Ne obraćam pažnju šta radi, to je njegov stil, njegov način jer voli pažnju

EPA-EFE/TOLGA AKMEN

 

Što se tiče meča sa Lehečkom, Filip ističe da je u nekim trenucima imao sreće.

-Možda sam imao i malo sreće, mislim sreće... Treći set je trebalo da dobijem, imao sam mnogo više šansi, taj-brejk sam bezveze izgubio jer sam promašio nekoliko voleja, pa je on tu imao malo više šansi. U četvrtom setu je servirao za meč, taj gem sam ja odigrao dobro, svaki ritern sam mu vratio, a u petom setu sam bio u prednosti, imao sam brejk, pa onda je to vratio. Generalno je meč bio sa obe strane gore-dole, ali su uslovi jako teški za igru. Neverovatno duva vetar svaki dan, mnogo je teško kontrolisati loptu kada vetar toliko dugo, teško je snaći se. Nijedna lopta ti ne odskače dobro, vetar je nosi, pa je mnogo teško kontrolisati. Srećan sam što sam u drugom kolu jer nisam nikada imao pobedu na Vimbldonu. 

(UŽIVO) VIMBLDON DRUGI DAN Pobeda Krajinovića, Nadal se mučio, Nole nikad iskrenije o US Openu, velika senzacija na Vimbldonu

KRAJINOVIĆ PROTIV KIRJOSA Ne obraćam pažnju šta radi, to je njegov stil, njegov način jer voli pažnju

AP Photo/Alberto Pezzali

 

Sa Kirjosom je igrao tri puta u karijeri (dvaput na čelendžerima) i izgubio je sva tri meča, ali je poslednji bio sada već davne 2015. godine.

-Pa pre sedam godina sam verovatno bio 200. igrač sveta, sada sam trideseti. Sigurno sam drugačiji igrač i iskusniji, imam iza sebe solidnu karijeru i imam mnogo dobrih i jakih pobeda. I on se tada probijao, kada ima dan može da pobedi svakog i to je dokazao, voli da igra na travi, to mu je omiljena podloga, servira neverovatno, ima neverovatan osećaj za poen. Staviću ga kao favorita, da vidim šta mogu da uradim - kaže Krajinović i dodaje:

-Protiv njega je snalaženje, ne znaš šta će da uradi, da li će igrati servis volej, da li će igrati slajs, da li će servirati iz ruku... Dobio sam jako težak žreb, niko ne želi da ima Kirjosa u svom delu žreb, verujem da je 90 odsto igrača molilo da ga ne dobije, kao i ja. Ceo taj deo je mnogo težak. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading