POVRATAK LEGENDI Janković i Zimonjić će igrati na Vimbldonu: Vraćaju se na mesto velikog uspeha
Foto: Marko Metlaš/Alo!

On će igrati na Vimbldonu i to na turniru legendi u miks dublu, a za partnerku će imati Francuskinju Marion Bartoli.

-Igraću na Vimbldonu na turniru za legende. Velika je čast, mali broj igrača bude pozvan. Radujem se da ću ponovo biti tamo. Dve godine nije bilo tog događaja, igraću u miks dublu sa Marion Bartoli. Biće to mnogo lepo iskustvo, poslednji put sam bio 2017. godine. Ovo će biti prvi put nakon operacije 2018. godine da ću igrati na travi, na omiljenom turniru. Sa nestrpljenjem očekujem - potvrdio je Zimonjić za "Sputnjik". 

Pre nego što je otišao u igračku penziju, Zimonjić je postao selektor Dejvis kup tima Srbije, a karijeru je završio 2020. godine.

Zanimljivo je da će na istom turniru igrati i Jelena Janković, nekadašnja broj jedan sa VTA liste.

POVRATAK LEGENDI Janković i Zimonjić će igrati na Vimbldonu: Vraćaju se na mesto velikog uspeha

EPA-EFE/BIANCA DE MARCHI

 

(UŽIVO) ZAGREVANJE ZA VIMBLDON Nole sutra otvara program na Centralnom, Beker gleda Đokovića iz zatvora, Hrvat se povukao

Jelena je tokom karijere osvojila 15 trofeja, a od nagrada sa turnira je zaradila blizu 20.000.000 dolara. Svoje poslednje zvanične mečeve odigrala je na US Openu 2017. godine. 

Na turniru legendi ona će igrati u paru sa Poljakinjom, Agnješkom Radvanjskom.

Zimonjić sa Vimbldona ima tri titule. Do dve je stigao sa Danijelom Nestorom 2008. i 2009. godine, a slavio je i u miks dublu sa Samantom Stosur 2014. godine. 

Titulom u mešovitom dublu može da se pohvali i Jelena Janković koja je šampion postala 2007. godine sa Džejmijem Marejom. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Divn

27.06.2022 12:37

Bravo bravo JElena!!!Samo pravim sportisti su pozvani.Cestitam ti na svim uspesima I tvojoj skromnosti sto se nigde ne eksponiras .Mnogo bi trebali da se ugledaju na tebe.Hvala ti sto Nas da ponosom predstavljas.