ZAGREVANJE ZA VIMBLDON Poznat raspored za prvi dan, evo kada Novak kreće u pohod na titulu
EPA-EFE/ANDY RAIN

23.00 - Poštovani čitaoci, ovo danas bilo je samo zagrevanje za ono što nam predstoji naredne dve nedelje. Od sutra, 27. juna, pa sve do 10. jula budite uz naš sajt i pratite sva dešavanja sa nezvaničnog prvenstva sveta u tenisu. Laku noć!

21.21 - Mladi španski teniser Karlos Alkaraz kaže da još uči o igri na travi.

- Kretanje na travi je najkomplikovanija stvar za mene. Teško je startovati, kada te napadnu i kada te pomeraju u stranu. Taj prvi brzi korak je težak za mene, radim na tome. Trudim se da učim i kopiram one najbolje, Rafu, Rodžera, Novaka, Endija, oni su najbolji u tom smislu kretanja - rekao je Alkaraz.

21.00 - Stefanos Cicipas se osvrnuo na probleme sa kojima se suočava Rafael Nadal.

- Mislim da smo navikli na to da Rafa nije spreman da igra, a da osvaja Grend slemove i turnire. Mislim da njegovi rivali moraju da budu mnogo oprezniji. Kada kaže da ne može da igra i da ima probleme sa stopalom, tad je najopasniji. To je na neki način obrnuta psihologija - rekao je Cicipas.

Opširnije o tome pročitajte OVDE.

17.24 - Novak Đoković je odradio trening na terenima Vimbldona.

 

 

17.00 - Organizatori su objavili raspored za prvi dan turnira.

Novak Đoković svoj meč prvog kola igra u 14.30 na Centralnom terenu protiv Sunvu Kvona.

Raspored ostalih srpskih tenisera pročitajte OVDE.

15.34 - Bilo je mnogo spekulacija u vezi stanja Rafaela Nadala, ali sada više nema dileme - Španac je spreman da napadne titulu i dođe do 23. grend slema!

14.42 - Zanimljvu priču imala je Serena. Naime, ona je pohvalila Nadala za sve što je ove godine uradio, a onda nasmejala sve. 

-Uradio je mnogo toga u 2022. Bio je baš zaposlen. Uvek sam bila njegov veliki navijač. Svog psa sam nazvala po njemu - nasmejala se i sama Vilijamsova.

 

 

14.22 - Dolazak šampionke Vimbldona iz 2019. godine, Simone Halep. 

14.03 - Serena Vilijams ponovo se vraća na Vimbldon na kom će pokušati da dođe tog famoznog 24. grend slema, koliko ih ima Margaret Kort. Pitanje da li će u tome i uspeti s obzirom na broj godina (40). 

- Sjajan je osećaj opet biti na Vimbldonu. Gotovo da je nestvaran osećaj. Pitala sam se, jesam li stvarno to uradila? Lepo je biti ovde. Prošlo je dosta vremena. Nisam se povukla, samo mi je trebalo vremena da sve zaceli, fizički i mentalno. Nisam imala plan, da budem iskrena. Jednostavno nisam znala kada ću se vratiti i kako će to izgledati - kaže Amerikanka.

ZAGREVANJE ZA VIMBLDON Poznat raspored za prvi dan, evo kada Novak kreće u pohod na titulu

EPA/ FACUNDO ARRIZABALAGA

 

13.15 - Nadal je potvrdio da je spreman za predstojeći Vimbldon uprkos povredi stopala koja ga muči. 

-Očigledno je, čim sam ovde, znači da su stvari bolje. Da nije tako, ne bih sada ni bio ovde. Srećan sam kako sve ide, kako se stvari razvijaju. Ne mogu da budem maksimalno srećan jer ne znam šta sve može da se dogodi. Mogu samo da pričam o tome kako se sada osećam, barem što se tiče protekle dve nedelje - kaže Nadal. Više o tome pročitajte OVDE. 

ZAGREVANJE ZA VIMBLDON Poznat raspored za prvi dan, evo kada Novak kreće u pohod na titulu

Steven Paston/PA via AP

 

12.50 - Novak Đoković će pokušati da osvoji svoju sedmu titulu na Vimbldonu. Titule je prethodno osvajao 2011, 2014, 2015, 2018, 2019 i 2021. godine. Federer ih ima osam, dok je na drugom mestu sa sedam trofeja Pit Sampras. 

ZAGREVANJE ZA VIMBLDON Poznat raspored za prvi dan, evo kada Novak kreće u pohod na titulu

EPA

 

12.20 - Sve oči teniske javnosti biće uprte u mladog Španca Karlosa Alkaraza. Čovek koji je uspeo da pobedi Nadala i Novaka ove godine na šljaci u Madridu, gde je osvojio titulu, s pravom može da se nada dobrim rezultatima i na Vimbldonu. 

11.50 - Pored Novaka Đokovića, koji otvara program sutra na Centralnom terenu, preostali srpski teniseri igraće prvog dana Vimbldona, osim Filipa Krajinovića. 

Ne pre 13.30 počinje Laslo Đere protiv Alehandra Tabila na terenu 7, a takođe druga na svom terenu (igralište broj 8) biće Alekandra Krunić koja će započeti takmičenje protiv Sorane Kirstee.

Ne pre 14 časova će na terenu 14 svoj okršaj otpočeti Miomir Kecmanović i Džon Milman, odmah nakon muškog singla Manarino - Pursel.

ZAGREVANJE ZA VIMBLDON Poznat raspored za prvi dan, evo kada Novak kreće u pohod na titulu

EPA-EFE/NEIL HALL

 

Što se tiče srpskog programa na Vimbldonu, zatvoriće ga Dušan Lajović koji je treći na terenu 15, što znači da njegov duel sa Pablom Karenjom Bustom neće početi pre 15.30 časova.

11.35 - Beker će iz zatvora moći da gleda Novakove mečeve. Više o tome možete pročitati OVDE. 

11.02 - Hrvatski teniser Borna Ćorić, neće igrati na ovogodišnjem Vimbldonu zbog povrede ramena. Više o tome pročitajte OVDE.

ZAGREVANJE ZA VIMBLDON Poznat raspored za prvi dan, evo kada Novak kreće u pohod na titulu

EPA/ Koen Suyk

 

10.40 - Đoković brani trofej osvojen prošle godine, kada je sa 3:1 u finalu pobedio Italijana Matea Beretinija. 

- Novak ima želju da napravi dobar rezultat. Svakako je da ne želi da se Rafa Nadal nađe isprd njega u toj trci sa tri trofeja više, posle poraza u Parizu i tog debakla u Australiji početkom godine - Amerikanka kaže Šrajver.

10.07 - Čuveni trener Patrik Muratoglu, zna tajnu Federerovog uspeha na Vimbldonu. Švajcarac ima osam titula u Londonu. Novak ima dve manje. 

- Federerov najveći uspeh dolazi od sjajnog rada nogu. On maltene pluta po travi, kada napada loptu zna kako treba da isprati taj udarac do kraja. Njegov centar za ravnotežu je, kada poredimo sa ostalima, maltene pa savšen, u ravni je sa kukovima i zbog toga može da balansira gotovo uvek - rekao je Muratoglu. 

ZAGREVANJE ZA VIMBLDON Poznat raspored za prvi dan, evo kada Novak kreće u pohod na titulu

EPA/ PETER KLAUNZER

 

09.50 - Sutrašnji program na Centralnom terenu, prvog takmičarskog dana otvaraju Novak Đoković i Kvon, teniser iz Južne Koreje. Taj meč neće početi pre 14.30 po našem vremenu. Zatim igraju dame Van-Ujtvank protiv Eme Radukanu, domaće teniserke, a poslednji meč dana na glavnom terenu rezervisan je za miljenika domaće publike Endija Mareja i Dakvorta iz Australije. 

09.35 - Pred početak Vimbldona, Novak se osvrnuo i na najvećeg rivala, Rafaela Nadala, od koga je izgubio u četvrtfinalu Rolan Garosa. 

Đoković je poručio: 

-Imao je operaciju u drugom delu prošle godine, vratio se odmah nakon i osvojio Grend slem. To je nešto što je poprilično impresivno. Takođe, napravio je istoriju po broju titula na grend slemovima. Na Rolan Garosu naravno, turniru koji je najviše puta osvajao u istoriji - rekao je Đoković.

ZAGREVANJE ZA VIMBLDON Poznat raspored za prvi dan, evo kada Novak kreće u pohod na titulu

John Walton/PA via AP

 

09.11 - Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je turnir na Majorki i tako napravio dobru uvertiru pred Vimbldon. Njemu je na pobedi čestitao Nadalov stric Toni, a šta mu je poručio, možete pročitati OVDE.

ZAGREVANJE ZA VIMBLDON Poznat raspored za prvi dan, evo kada Novak kreće u pohod na titulu

EPA-EFE/ATIENZA

 

09.08 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen Vimbldonu - trećem grend slemu teniske sezone. Turnir se igra u periodu od 27. juna do 10. jula, a današnju najavu turnira, kao i svaki takmičarski dan u Londonu, počeviši od sutra, možete pratiti na portalu Alo.rs! 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading