Rafa i Nole
Foto: EPA/EPA-EFE/ANDREW COULDRIDGE

Neki će reći da je ovaj Vimbldon više egzibicija, ali sve je samo ne to.

Ponovo će svetla reflektora biti uperena u Novaka Đokovića i Rafaela Nadala i mnogi ih već sada vide u novom nezaboravnom meču za trofej. 

Svoju šansu, možda pomalo iz drugog plana vrebaju Mateo Beretini, Nik Kirjos, Karlos Alkaraz, pa i Endi Marej koji će igrati pred svojim navijačima.

Vimbldon koji Novak mora da osvoji

Srpski teniser Novak Đoković ima prilično burnu sezonu iza sebe. Iz svima dobro poznatih razloga nije igrao na Australijan openu, u Parizu mu je Rafael Nadal zadao snažan udarac pobedivši ga u četvrtfinalu i sada Španac ima 22 grend slem titule, a Novak dve manje. 

Kako stvari stoje, Đokovića nećemo gledati ni na US openu, pa za njega, ali i za istoriju tenisa ovaj Vimbldon ima dodatnu težinu.

IMA LI NADE ZA NOVAKA? Sve veći pritisak na Amere, pokrenuta peticija, navijači žele Đokovića na US Openu

Uprkos svim navodnim problemima sa kojima se Nadal suočava, spreman je za nezvanično prvenstvo sveta u tenisa, gde je poslednji put trijumfovao još 2010. godine.

Đoković je prošle godine bio nadomak kalendarskog slema, delila ga je jedna pobeda, ali se u finalu US opena isprečio Danil Medvedev.

VIMBLDON KOJI NOVAK MORA DA OSVOJI Vreme je da Đoković odgovori Nadalu

EPA-EFE/TOLGA AKMEN

 

Malo ko je moga da pretpostavi da će ove sezone Nadal biti u prilici da dođe do neverovatnog ostvarenja.

Pokorio je Australiju, već po navici osvojio Rolan Garos i eto ga na pola puta. Svestan je i on da će verovatno morati da ponovo savlada Novaka, ali onda bi u Njujorku mogao da ima otvoren put do titule. 

ŠTA SE DOGODILO? Novak čuo baš loše vesti, navijači besni, Srbin u problemu pred Vimbldon

Osvoji li Rafa Vimldon pobeći će Đokoviću na tri grend slema prednosti. Bio bi to udarac od kog bi se naš teniser, koliko god bio mentalno jak, teško oporavio. 

Sa druge strane, ako Novak odbrani titulu doći će do 21. trofeja iz turnira "velike četvorke" i ponovo bismo imali veliku neizvesnost u borbi za zvanje najvećeg svih vremena.

Đokoviću (ni)je otvoren put do titule

Novak je glavni favorit za trofej Vimbldona, gde gorčnu poraza nije osetio još od 2017. godine. Ima šest titula, pun je samopouzdanja kada izađe na travnate terene, pa se očekuje da slavi i ovoga puta.

Može se reći da je Đoković dobro prošao na žrebu.

VIMBLDON KOJI NOVAK MORA DA OSVOJI Vreme je da Đoković odgovori Nadalu

EPA/ Neil Hall

 

Australijanac Nik Kirjos bio je potencijalna mina u prva dva kola, ali on nije završio na Novakovoj strani žreba.

Đoković odbranu titulu započinje protiv Sunvu Kvona, 75. tenisera sveta i ne bi trebalo da ima većih problema.

U drugom kolu sastaje sa boljim iz meča Tanas Kokinakis - Kamil Majčrzak, dok bismo u trećoj rundi mogli da gledamo srpski derbi između Đokovića i Miomira Kecmanovića.

Osmina finala bi mogla da bude nezgodna po Novaka, jer je projektovani rival američki bombarder Rajli Opelka, koji ima razoran servis što je i te kako ubojito oružje na Vimbldonu. Takođe, Đoković i Amerikanac se nikada nisu sastali, pa i to može da predstavlja otežavajuću okolnost.

ĐOKOVIĆ IDE NA PEHAR Evo kad Novak igra prvi meč na Vimbldonu

Potencijalni protivnik u četvrtfinalu je Španac Karlos Alkaraz, čija je igra na travi prilična nepoznanica.

Bila bi to repriza polufinala mastersa u Madridu i idealna prilika za Novakov revanš.

Izbegao je Novak Beretinija koji je u odličnoj formi, pošto je ove sezone već osvojio dve titule na travi.

U polufinalu bi mogao da se sastane sa Kasperom Rudom ili Hubertom Hurkačom. Međutim, pitanje je hoće li Norvežanin uopšte stići do završnice, s obzirom na to da mu trava nikako ne leži.

Hurkač može da bude nezgodan pogotovo na travi, ali je tip igrača protiv kojih Đoković voli da igra.

I, onda finale protiv Rafe Nadala. Novak jeste bolji igrač na travi od Španca, ali, daleko od toga da će se prošetati do trofeja.

Poslednji put Đoković i Nadal na Vimbldonu sastali su se u antologijskom polufinalu 2018. godine, kada je Srbin slavio sa 10:8 u petom setu.

Jasno je da nam predstoji mnogo uzbuđenja. Ono što je sigurno, jednoj dominaciji će doći kraj. Ili će Novak izgubiti na Vimbldonu prvi put još od 2017. godine, ili će Rafa po prvi put ove godine izgubiti na grend slemu. Ko zna, možda se dogodi i neka senzacija.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading