ZA NJEGA NOVAK KAŽE DA JE NOVI MEDVEDEV Češko tenisko čudo od deteta za Alo! otkriva sve o saradnji sa Đokovićem i kako se jedan poraz pretvorio u najbolju stvar u životu
Foto: Printscreen/instagram

Jakub ima svetlu budućnost! Već nekoliko puta trenirao je sa Novakom i imao je priliku da dobije savete od najboljeg tenisera na svetu. Za Alo! je otkrio kako je sve počelo.

- Rad sa Novakom je ostvarenje sna za mene. Ova godina je počela tako što sam igrao finale Australijan Opena, gde sam izgubio posle skoro četiri sata borbe. Uzrok poraza su bili grčevi koje sam osećao u obe noge, a koji su se pojavili sredinom trećeg seta i poslednja dva gema znao sam da je to borba sa grčevima a ne sa samim protivnikom - počinje priču za Alo! Menšik.

Nastavio je u istom ritmu.

- Još jednu stvar voleo bih da naglasim a to je da imam sjajnog mentalnog trenera Dragana Vujovića već tri godine, on dolazi iz Srbije i zahvaljujući njemu imam nekoliko fanova iz Srbije u Češkoj. Navijači ne samo da su gledali Australijan Open finale, nego su i pročitali nekoliko intervjua koje sam dao i samim tim znaju da je Novak moj teniski idol od detinjstva i da mi je veoma žao što nije mogao da igra u Australiji. Ovo je nekako dospelo do Novaka i on mi je tada poslao prelepu video poruku i poziv da dođem kod njega u Beograd.

DA LI JE OVO PROZIVKA ZA NOVAKA? Na kraju meča padnu teniske maske, Medvedev ne želi da ga svi vole

Nekada je i poraz kao pobeda. A mladi Čeh je oduševljen Novakom.

- Ovaj splet okolnosti mi je potvrdio da moram da nađem nešto pozitivno u gubitku i danas gledajući unazad, mislim da nisam izgubio (a zaista mi je bilo žao zbog gubitka) možda ne bih ni upoznao Novaka uopšte. Ovaj poraz je za mene zapravo pobeda na kraju... jer sam mogao da učim i vežbam od najboljeg tenisera sveta i njegovog tima. Zaista cenim to, mnogo mi znači. Novak nije samo najbolji teniser sveta, već je izuzetna i velika osoba velikog srca. Iznenadila me je njegova otvorenost i spremnost - sve što smo moj trener i ja pitali on je odgovorio, savetovao, pokazao. Veliko hvala za ove prilike, i one koje će doći jer mi je Novak velika inspiracija.

 

 

Nole ovaj teniski biser poredi sa Danilom Medvedevom.

-  Jeste, rekao je da imam dobar servis, sličan Medvedevu. Servis je moja snaga, moj trener i ja stalno radimo na tome i usavršavamo ga. Inače, ne poredim se ni sa kim, konstantno učim i treniram da bi nastavio da unapređuje sebe.

ĐOKOVIĆ JE LJUT Čovek koji je uvek na Novakovoj strani poslao snažnu poruku pred Vimbldon

Jakub je otkrio i o čemu sanja.

- Stalno ispunjavam svoje snove jer “živim svoj san svaki dan”. Od kada sam bio malo dete želeo sam da budem teniser, da igram velike turnire, pobeđujem, putujem i to je ono što mene ispunjava. Osim toga obogaćuje me činjenica da poznajem interesantne i mudre ljude koji su puno ostvarili, koji su me puno inspirišu, motivišu i pokreću me unapred. Želim da igram tenis, želim da stalno unapređujem sebe, da igram velike turnire i želim da igram na Olimpijskim igrama. Kao i moj idol Novak, želim da dođem do vrha i Novak me je savetovao da budem strpljiv i istovremeno svestan svakog detalja na tom putu. Radujem se daljoj saradnji sa Novakovom akademijom kao ključnom elementu mog budućeg razvoja. Želim da budem dobra osoba, a u budućnosti i inspiracija za druge....

 

 

Srbija je ostavila sjajan utisak na njega.

- U Srbiji sam bio prvi put ove godine i nisam imao puno prilike da upoznam Beograd. Bio sam samo na Novak Teniskom Centru, i to je odlično. Ali imate odlične navijače. Pravili su sjajnu atmosferu na Serbian Openu I uživao sam u tome veoma. Radujem se povratku ovde u Srbiju I tome da ću imati više vremena da upoznam vašu zemlju - zaključio je Menšik.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari (1)

Loading
Jole

21.06.2022 14:39

Novak najbolji teniser na svetu????????