DA LI TO ŠPANAC OPET IGRA PRLJAVU IGRU? Nadal izjavom o Đokoviću šokirao ceo svet
EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Španski teniser Rafael Nadala na Rolan Garosu je došao do 22. grend slem titule, dok su iza njega na večnoj listi Novak Đoković i Rodžer Federer sa po 20.

Nadal je ove sezone najpre osvojio Australijan open, a onda je po 14. put u karijeri pokorio Rolan Garos, iako je tokom čitavog turnira govorio kako ga boli stopalo. Pred četvrtfinalni duel sa Đokovićem rekao je čak da mu je to možda poslednji meč.

OBJAVLJENA NAJNOVIJA LISTA, ĐOKOVIĆ U OGROMNOM PROBLEMU Nadal je najbolji na svetu, Novak ispada iz prvih 10?

- Oduvek sam sebe smatrao normalnim likom, tako da ako sam ja to uspeo, verujem da može i neko drugi. Jasno je da je rekord od 22 Slema nešto što je moguće da neko nadmaši. Siguran sam da će se to desiti. Sa druge strane, 14 titula na Rolan Garosu... To je baš teško - rekao je Nadal za "CNN".

Španac ističe da želi da bude igrač sa najviše grend slem trofeja u istoriji, ali i da mu neće smetati ako bi Đoković nadmašio.

NADALOVA BRUKA I SRAMOTA Brutalno je udario na Đokovića, a sada "povređen" slavi titulu (FOTO)

- To nije nešto čime sam opsednut i nije nešto što može da mi promeni način razmišljanja. Iskreno, baš me briga ako Novak osvoji 23, a ja ostanem na 22 titule. To uopšte neće uticati na moju sreću, ni jedan procenat - naveo je 36-godišnji Španac.

Sada je promenio ploču i poručio kako ne namerava da ide u penziju.

- Nikada mi nije bilo na umu da posle ovog turnira odem u penziju, ali, naravno, postoji ta mogućnost ako se situacija (sa stopalom) ne popravi. Ne znamo šta može da se desi - rekao je Nadal. 

Naredni grend slem je Vimbldon.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading