NORVEŽANIN JE NOVAKOVA POSLEDNJA ŠANSA Rud protiv mentora Nadala u finalu Rolan Garosa igra za istoriju
EPA/MARTIN DIVISEK

 

Španac će jurišati na 14. pehar, ujedno rekordni 22. grend slem, a na tom putu konce će probati da mu pomrsi mladi Norvežanin Kasper Rud. On je do najvećeg uspeha u karijeri stigao pošto je u polufinalu eliminisao Marina Čilića u četiri seta. Nadal je imao lakši posao, jer mu je Saša Zverev predao meč zbog povrede pre kraja drugog seta, ali je veliko pitanje kolike je napore spreman da izdrži s ozbiljnim bolovima u stopalu.

Zanimljivo je da je upravo Nadal idol Rudu i da je Norvežanin pre četiri godine u njegovoj akademiji na Majorki učio tenis. Sada će u Parizu prvi put imati šansu da se odmeri sa svojim učiteljem.

NORVEŽANIN JE NOVAKOVA POSLEDNJA ŠANSA Rud protiv mentora Nadala u finalu Rolan Garosa igra za istoriju

EPA-EFE/YOAN VALAT

 

- On je veliki igrač iz top 3 protiv koga nisam igrao, i mislim da je sada perfektno vreme za to, finale grend slema. Vredelo je čekati. Biće to poseban trenutak za mene, nadam se i za Rafu. Nastupao je u mnogim finalima, ali ovo će mu biti prvi put da igra protiv učenika svoje akademije. Biće zabavno - rekao je Rud, kome je do sada četvrto kolo bio najbolji plasman na grend slemovima.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading