NOVAK ODUŠEVIO SRBIJU Evo gde je Đoković bio tokom polufinala Rolan Garosa (FOTO)
AP Photo/Thibault Camus

Srpski teniser Novak Đoković nakon poraza u četvrtfinalu Rolan Garosa od Rafaela Nadala odmah se vratio u Srbiju. Ono što zbog turnira uglavnom ne stiže, Nole je sada uradio.

Prvi reket sveta bio je gost na humanitarnoj predstavi u MTS dvorani gde je gledao priredbu "Brod plovi za decu rudara" koja je, kao što i ime kaže, organizovana kako bi se prikupljena sredstva od prodaje ulaznica donirale deci poginulih srpskih rudara.

NOVAK ODUŠEVIO SRBIJU Evo gde je Đoković bio tokom polufinala Rolan Garosa (FOTO)

Nebojša Mandrapa

 

Patrijarh Porfirije, takođe je učestovao u humanom događaju i nakon predstave obavestio javnost da je od ulaznica prikupljeno 20.0000 evra, a da će Crkva donirati i dodatnih 40.000 zajedno sa Fondacijom Novak Đoković.

- Odlučio sam da se Crkva priključi humanitarnoj akciji dragih ljudi Gorice Popović, Svetlane Bojković, Anite Mančić, Tihomira Stanića, Jelene Stupljanin, MTS Dvorane i Fondacije Đoković koji su organizovali da se večerašnjom predstavom “Brod plovi za decu rudara” prikupe sredstva za decu postradalih u rudniku Soko. Sa zadovoljstvom ističem da je naš projektovani cilj ostvaren. Naime, od rasprodatih ulaznica prikupljeno je oko 20.000 evra, a za mirniji i izvesniji život deci rudara Fondacija i Crkva daruju još po 20.000 evra. Crkva će nastaviti da i ubuduće brine o ovoj deci i da uvek, u granicama mogućnosti, učestvuje u čovekoljubivim akcijama - piše u objavi Patrijarha.

 

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading