NOVAK ODUŠEVIO SRBIJU Evo gde je Đoković bio tokom polufinala Rolan Garosa (FOTO)
AP Photo/Thibault Camus

Srpski teniser Novak Đoković nakon poraza u četvrtfinalu Rolan Garosa od Rafaela Nadala odmah se vratio u Srbiju. Ono što zbog turnira uglavnom ne stiže, Nole je sada uradio.

Prvi reket sveta bio je gost na humanitarnoj predstavi u MTS dvorani gde je gledao priredbu "Brod plovi za decu rudara" koja je, kao što i ime kaže, organizovana kako bi se prikupljena sredstva od prodaje ulaznica donirale deci poginulih srpskih rudara.

Nebojša Mandrapa

 

Patrijarh Porfirije, takođe je učestovao u humanom događaju i nakon predstave obavestio javnost da je od ulaznica prikupljeno 20.0000 evra, a da će Crkva donirati i dodatnih 40.000 zajedno sa Fondacijom Novak Đoković.

- Odlučio sam da se Crkva priključi humanitarnoj akciji dragih ljudi Gorice Popović, Svetlane Bojković, Anite Mančić, Tihomira Stanića, Jelene Stupljanin, MTS Dvorane i Fondacije Đoković koji su organizovali da se večerašnjom predstavom “Brod plovi za decu rudara” prikupe sredstva za decu postradalih u rudniku Soko. Sa zadovoljstvom ističem da je naš projektovani cilj ostvaren. Naime, od rasprodatih ulaznica prikupljeno je oko 20.000 evra, a za mirniji i izvesniji život deci rudara Fondacija i Crkva daruju još po 20.000 evra. Crkva će nastaviti da i ubuduće brine o ovoj deci i da uvek, u granicama mogućnosti, učestvuje u čovekoljubivim akcijama - piše u objavi Patrijarha.

 

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari (0)

Loading