NOVAKOV PROTIVNIK I NOVI VAJDIN UČENIK Doživeo raspad porodice zbog tenisa, ima tetovaže po celom telu (FOTO)
Printscreen

Trenutno 38. igrač na svetu manje je poznat sportskoj javnosti, ali od kada mu je trener postao Marjan Vajda, apsolutno svi znaju za njega i to je dovoljan razlog da sa velikim ambicijama ulazi u nastavak sezone. 

Molčan je rođen 1997. u Prešovu u Slovačkoj.

Pošto je bio teniski talenat morao je još kao dete da se preseli u 400 kilometara daleku Bratislavu, jer u drugim gradovima nije bilo dobrih trenera. To je dovelo do porodičnih problema, pošto su se roditelji razveli. Otac je napustio porodicu, a majka Andrea morala je da promeni život i žrtvovala sve kako bi Aleks teniski napredovao.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by alexmolcan (@alexmolcan)

 

Zajedno sa njima se u Bratislavu preselila i njegova mlađa sestra koja je u tada imala tri godine. Majka Andrea je radila od šest ujutru do četiri popodne kako bi izdržavala porodicu. Kada bi pokupila ćerkicu iz vrtića, nakon je toga je svog sina, Aleksa, vodila na treninge. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by alexmolcan (@alexmolcan)

Kada je napunio 15 godina, Aleks je odlučio da živi sa vršnjacima prijateljima. Međutim, tinejdžerski nestašluci su ga okrenuli od tenisa, pa je majka ponovo morala da se umeša. Počeli su ponovo da žive zajedno sve do njegovog punoletstva. Od tada živi sa devojkom Gladi sa kojom je u vezi već pet godina.

SLOVAK ZNA ŠTA GA ČEKA Igram protiv Novaka, to je zabavno, razumemo se Vajda i ja

Zanimljivo, Aleks ima tetovaže po celom telu. Veliki je ljubitelj, pa se na fotografijama često mogu videti. Prvu tetovažu koju je uradio je posvetio majci, ispisan je datum njenog rođenja. Jedna od bitnih tetovaža je ona na kojoj je tigar, u kog gleda kada ima težak meč i kada mora da se dodatno koncentriše na igru. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by alexmolcan (@alexmolcan)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by alexmolcan (@alexmolcan)

 

Ali, upornost se isplatila. Molčan je danas teniser koji igra grend slem turnire i ima već zarađen prvi milion od nagrada. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by alexmolcan (@alexmolcan)

 

Protiv Novaka Đokovića je igrao jednom, i to u Beogradu prošle godine, kada je Novak slavio sa 6:4, 6:3. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading