SKOT OSTAO BEZ VLASTI Čovek koji je proterao Đokovića iz Australije izgubio na izborima
EPA-EFE/BIANCA DE MARCHI

Australijski premijer Skot Morison poražen je na parlamentarnim izborima, a pobedila je Laburistička partija koja će okončati skoro decenijsku vladavinu konzervativaca. Očekuje se da će laburisti vladati uz moguću podršku Zelenih i "nezavisnih".

Rezultati izbora pokazali su da je Morisonova Liberalno-nacionalna koalicija doživela najteži poraz u Zapadnoj Australiji i urbanim sedištima.

ĐOKOVIĆ POKRADEN Namestili Srbina: Niko nikad u istoriji tenisa nije opljačkan kao Novak

- Razgovarao sam sa liderom opozicije i budućim premijerom, Entonijem Albanezeom, i čestitao mu izbornu pobedu - rekao je Morison u obraćanju na televiziji, preneo je Rojters.

Ova vest je posebno obradovala navijače Novaka Đokovića, jer je Skot Morison praktično oterao najboljeg tenisera sveta iz Australije.

SKOT OSTAO BEZ VLASTI Čovek koji je proterao Đokovića iz Australije izgubio na izborima

EPA LUKAS COCH

 

Đoković je dobio "medicinsko izuzeće" i krenuo put Melburna kako bi po deseti put osvojio trofej "Norman Bruks", a onda je nastala prava drama.

Australijski premijer Skot Morison zabranio je ulazak Novaku u zemlju.

Morison je ovaj postupak opravdao potrebom da se svi građani i svi koji dolaze u zemlju tretiraju podjednako, iako je nekoliko tenisera sa istom vizom već ušlo u zemlju i omogućeno im je da se takmiče na Australijan openu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading