NADAL I FEDERER "NAMEŠTAJU" NOVAKA Rafa i Rodžer guraju Đokovića u ambis, zbog njihovog plana gubi bodove
AP Photo/Manu Fernandez

Njih dvojica su članovi "veća igrača" pri ATP-u, a upravo je to telo većinom glasova podržalo da se oduzmu bodovi sa Vimbldona.

Kako je ATP saopštio u decembru 2020. godine, na funkcije koje traju do juna 2022. izabrani su: Rafael Nadal, Rodžer Federer, Feliks Ože-Aljasim, Džon Milman, Pablo Anduhar, Žil Simon, Markus Danijel, Bruno Soareš, Kevin Anderson, Endi Marej (u međuvremenu napustio funkciju), Kolin Doudesvel i Danijel Valverdu.

TENISKI STRUČNJACI U ŠOKU Žreb za Rolan Garos ostavio sve bez teksta, Nole se našao u "paklu"

Zbog pada koji će se neminovno desiti jer Novak nema gde da nadoknadi 2.000 bodova, biće ugroženo i njegovo mesto nosioca na turnirima tokom jeseni. Đoković će morati težim putem da stiže do završnica turnira.

Kontroverzna odluka ATP-a da se oduzmu bodovi sa Vimbldona dovodi svetski tenis u situaciju kakva se nikada ranije nije desila. Najbolji teniser planete i čovek koji je dominirao ATP listom ostao je bez 2.000 bodova u Australiji kada nije mogao da ih brani, ostaje bez 2.000 bodova na Vimbldonu, a čini se da iza svega toga dobrim delom stoje Nadal i Federer.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading