HTELA SAM DA SE UDAM ZA NOVAKA ĐOKOVIĆA Osvajala trofeje sa Srpkinjom, postala najveća senzacija Rolan Garosa i šokirala priznanjem (VIDEO)
EPA

 

Ukrajinska teniserka Marta Kostjuk (19) postala je pravi hit prošlogodišnjeg Rolan Garosa kada je iznenadila sve kada je bez izgubljenog seta stigla do osmine finala, a onda bila poražena od prve na svetu Ige Švjontek.

U prva tri kola nije izgubila ni set. Redom je savladala čuvenu Špankinju Garbinje Mugurusu (6:1, 6:4), Kineskinju Ženg (6:3, 6:4) i Ruskinju Gračevu (6:1, 6:2), ali je Poljakina bila bolja.

Mislila da će se udati za Đokovića

 

 

Teniskoj javnosti Kostjukova je postala interesantna kada je sa svega 15 godina debitovala na grend slemu i to pobedom u prvom kolu Austrijalijan opena. Već tada je bilo jasno da se radi o ozbiljnom talentu.

Prilično je zanimljiva bila njega izjava pre nekoliko godina kada je priznala da je kao mala bila zaljubljena u našeg Novaka Đokovića. Lepa Marta bila je ubeđena da će se jednog dana udati za srpskog asa, sve dok nije shvatila kako to funkcioniše.

- Kad sam bila mala, nisam imala idole. Volela sam da gledam Novaka Đokovića. Sve do devete godine sam mislila da ću se udati za njega - rekla je svojevremeno Kostjuk.

 

 

Sigurno da je i samom Novaku ovako nešto bilo prilično simpatično.

Osvojila Austrialijan open u paru sa Srpkinjom

 

 

Njena povezanost sa Srbijom nije stigla samo preko opčinjensoti Novakov već je i na profesionalnom planu ostvarivala uspehe kada su u sve bili umešani Srbi, tačnije Olga Danilović.

Naša lepotica i Kostjukova često su u juniorskoj konkurenciji igrale kao dubl partnerke pa su 2017. godine zajedno osvojile US open što im je bio najveći zajednički uspeh.

U karijeri je do sada osvajala tri singl ITF titule u Mađarksoj, Egiptu i Australiji, dok ih u dublu ima pet. Pored pomenutog US opena, još jednom joj je povezanost sa Srbijom bila "talična" jer je u Novom Sadu osvojila ITF titulu u dublu 2016. godine, pored toga do trofeja je stigla u Velikoj Britaniji, Mađarskoj i Poljskoj.

Tražila suspenziju Rusa i Belorusa

HTELA SAM DA SE UDAM ZA NOVAKA ĐOKOVIĆA Osvajala trofeje sa Srpkinjom, postala najveća senzacija Rolan Garosa i šokirala priznanjem (VIDEO)

EPA

 

Nedavno se 59. igračica na svetu našla u centru pažnje jer je tražila da se suspenduju ruski i beloruski teniseri i teniserke.

- Primetili smo da su neki teniseri iz Belorusije i Rusije u nekom trenutku spomenuli rat, ali nijednog trenutka nisu rekli da su ih njihove zemlje započele na teritoriji Ukrajine. Zbog toga tražimo od organizacija WTA, ATP i ITF da se pobrinu da igrači koji predstavljaju ove zemlje odgovore na sledeća pitanja: podržavate li invaziju Rusije i Belorusije na teritoriju Ukrajine zbog čega je izbio rat? Podržavate li vojne aktivnosti Rusije i Belorusije u Ukrajini? Podržavate li režim Putina i Lukašenka? Zahtevamo da izbacite sve ruske i beloruske sportiste iz svih takmičenja kao što je Vimbldon to već uradio. Dolazi vreme kada je ćutanje izdaja, a to vreme je sada - napisala je ona.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading