NOVAK SVE BLIŽI APSOLUTNOM REKORDU Đoković ljubomorno čuva vrh, ali došlo je do velikih promena na ATP listi pred Rolan Garos
AP Photo/Alessandra Tarantino

Najbolji teniser sveta Novak Đoković započeo je 370. nedelju kao prvi na ATP listi gde će ostati sigurno još najmanje tri sedmice. 

Đoković je u finalu mastersa u Rimu pobedio Stefanosa Cicipasa i tako učvrstio poziciju i vođstvo nad najvećim rivalima, pa je sada sve bliži apsolutnom rekordu koji drži legendarna Štefi Graf.

Slavna Nemica je kao najbolja u ženskoj konkurenciji provela 377 nedelja i Novak bi njen učinak mogao da izjednači 4. jula, a obori sedam dana kasnije.

MAĐIONIČAR Srbin koji je izmislio fristajl tenis za Alo! o svemu pomalo: Novak je moj najbolji učenik

Novak je u Rimu zaradio dodatnih 400 bodova i sada ima 680 više od prvog pratioca Danila Medvedeva. 

 

 

Iza Đokovića i Medvedeva je Aleksander Zverev.

Na četvrtom mestu se dogodila značajna promena, pošto je Stefanos Cicipas preskočio Rafaela Nadala.

Tako će Španac na Rolan Garosu biti peti nosilac, što bi značilo da bismo okršaj Đokovića i Nadala mogli da gledamo već u četvrtfinalu. 

Iza Rafe je još jedan Španac Karlos Alkaras, a top 10 kompletiraju Andrej Rubljov, Kasper Rud, Feliks Ože-Alijasim i Mateo Beretini.

NE MOŽE MU RAFA NIŠTA Nole pobedom u Rimu dodatno pobegao Špancu

Što se ostalih srpskih tenisera tiče, Miomir Kecmanović je zadržao 31 mesto sa 1.316 bodova, dok je Laslo Đere prestigao Filipa Krajinovića.

Đere je nakon napretka od osam mesta 51. i ima 991 bod, a Filip je pet pozicija niže. Dušan Lajović je 66. igrač na ATP rang-listi i trenutno ima 896 bodova.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading