MAĐIONIČAR Srbin koji je izmislio fristajl tenis za Alo! o svemu pomalo: Novak je moj najbolji učenik
EPA/Ettore Ferrari

 

S reketom i lopticom je najbolji na svetu, a nije Novak Đoković. Stefan Bojić, momak koji je od belog sporta napravio umetnost, polako ali sigurno osvaja svet.

MAĐIONIČAR Srbin koji je izmislio fristajl tenis za Alo! o svemu pomalo: Novak je moj najbolji učenik

Profimedia

 

Ovaj mladi Novosađanin pionir je fristajl tenisa, takoreći je izmislio novu disciplinu i sada se bori da je promoviše.

- Ta ideja se razvila nekako vremenom dok sam bio u Sjedinjenim Američkim Državama na koledžu, istraživao sam šta se sve može uraditi s lopticom i reketom. Tenis je malo konzervativan sport, ali postoji neki plan i cilj koji sam ja zapisao na papiru, i polako idem ka tome. Mada verujem da će neke buduće generacije to podići na mnogo viši nivo, pitanje je gde ću tada ja biti - počinje razgovor za Alo! Stefan.

Iz Srbije pratilaca kao malo bolja riba

Ono što je zanimljivo, ali u neku ruku i poražavajuće, jeste činjenica da od svih Stefanovih 20.000 pratilaca na Instagramu Srba nema ni u prvih pet. 
- Neverovatno je da od 20 hiljada ljudi koji me prate na Instagramu Srbija nije među top pet zemalja. Što će reći da odavde imam pratilaca kao jedna malo bolja riba iz Beograda - napomenuo je Bojić.

Vratolomije koje izvodi, osim njegovih 200.000 pratilaca na Instagramu, oduševljavaju i najpoznatije svetske tenisere.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stefan Bojic (@stef_bojic)

 

- Igračima je zanimljivo, jer su oni ceo život proveli s reketom, a onda se pojavi neko ko ume nešto što oni ne mogu. Nikad nisu videli tako nešto i to im je izazov, a ujedno je razvoj motorike i koordinacije specifičnih za tenis. Manje-više sam sarađivao sa svim teniserima. Naravno, najsmotaniji su visoki igrači, kao i generalno.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stefan Bojic (@stef_bojic)

 

Treninzi po nekoliko sati dnevno

Kao i teniseri koje gledamo svakodnevno na televiziji, i Stefan svakodnevno trenira i usavršava se.

- Treniram po nekoliko sati dnevno, ali u radu na celom projektu provodim mnogo više vremena.

Drugačiji od svih je, kao i u svemu ostalom, Novak Đoković.

- Nole je posebna priča. On sve usvaja neverovatno brzo, ima tu motoričku inteligenciju. Možda nekima deluje nespretno kada tokom meča pada i izlomi se... ali je zapravo toliko spretan i toliko brzo usvaja stvari da je to neverovatno. Njegov trener Goran Ivanišević me zove Koperfild iz Novog Sada - priča nam Bojić, i dodaje:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stefan Bojic (@stef_bojic)

 

- Nole mi je puno pomogao u distribuciji same ideje, on dođe i sam poželi da snimimo nešto, da objavim na društvenim mrežama, i uvek provuče kroz šalu kao da ja njemu činim, kaže: „To je dobro za mene, ako ti šeruješ svi će da vide“... On je uvek spontan, ali dobar je, naučio je mnogo - govori Stefan uz smeh.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stefan Bojic (@stef_bojic)

 

A Novak ne bi bio Novak kada ne bi u sve što radi uneo i malo dodatne zabave.

- Prvi put kada smo radili zajedno, još 2015. godine trebalo je da snimamo neke trikove, on je došao, kaže „čekaj trenutak, nešto me ovaj novi reket zeza“, okrene ga naopako, pokazuje mi i samo u jednom trenutku izvede jednu staru tenisku foru, drškom me udari među noge... Rekao je „to je to, završili smo snimanje“.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading