CIGARE KOŠTAJU 1.500 EVRA, 3 PARI GAĆA ZA 7 DANA, ČISTI WC ČETKICOM Bivši robijaš otkrio kakva je situacija u zloglasnom zatvoru gde je smešten Boris Beker
Foto: Shutterstock/EPA

Čuveni teniser Boris Beker proglašen je krivim za skrivanje imovine vredne 2.500.000 evra, pa je osuđen na zatvorsku kaznu od 2 i po godine.

Nemac je smešten u zatvorsku jedinicu Vadsvort u Engleskoj, a nemački mediji, tačnije "Bild" stupio je u kontakt sa nekadašnjim robijašem Krisom Etkinsom koji je otkrio da Bekera čeka pravi pakao. Pre svega, ćelije moraju da budu čiste, a sredstva za čišćenje nisu opcija.

- Morate da improvizujete kada čistite, možda sa četkicom za zube ili toalet papirom ili, samo ostavite kako jeste. Ja sam završio sa momkom koji je čistio velike klavire, a on mi je otkrio neke stvari - otkriva bivši zatvorenik Etkins.

EPA-EFE/ANDY RAIN

 

Duvan je u zatvorima zlata vredan, pa zato ne čudi da jedan list košta šest evra, a šibica čak pet.

- Boris će moći da koristi duvan ili da smota cigaretu na isti način na koji se kupuje i droga, korumpirano osoblje ga krijumčari. Nekoliko osuđenika se bavi preprodajom. Jedan list duvana može da košta i do 6 evra, a šibica oko 5. Duvan za motanje košta više od 1.200 evra. Cene na crnom tržištu često prouzrokuju pobune u zatvorima širom Britanije - rekao je bivši zatvorenik.

Što se garderobe tiče, svaki zatvorenik na raspolaganju ima 3-4 para čarapa i donjeg veša, a oni se menjanju jednom nedeljno. Takođe, Bekera ima pravo na posete jednom nedeljno.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

Komentari (0)

Loading